Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus demana a Rodalies Renfe més seguretat en les darreres franges del dia

Escoltar

La Junta de Portaveus demana a Rodalies Renfe més seguretat en les darreres franges del dia


La Junta de Portaveus, celebrada el 4 de març, va aprovar per unanimitat una Declaració institucional presentada pel PP perquè es demani als responsables de Rodalies Renfe l’increment de la seguretat a l’interior de l’estació de Rodalies Renfe. 


El text íntegre de la Declaració institucional és el següent:


“Hem rebut queixes de la manca de seguretat a l’interior de l’Estació de Rodalies de Mataró quan arriben els últims trens, especialment els dies de cada dia i diumenges. Problemes que venen a agreujar els que ja coneixem lligats al fenomen del “botellón” de divendres i dissabtes.


Pel que ens han relatat alguns mataronins usuaris de rodalies que arriben a Mataró als últims combois de la nit s’han produït assetjaments a dones per part de petits grups de joves que esperen a les seves “víctimes” a la sortida dels passos soterranis que hi ha per passar d’una via a una altre fins a la sortida de l’estació, com diem hi ha hagut assetjaments però també ens informen d’1 robatori.


És per aquest motiu que creiem oportú demanar als responsables de Rodalies que incrementin les mesures de seguretat passiva (millora de la il•luminació,càmeres de vídeo vigilància,botó de la por...) o de vigilància privada per part de vigilants privats com els que ja hi ha a l’interior de l’estació de Mataró a les franges horàries en que hi ha menys usuaris.


I en conseqüència sotmetem a la consideració de la Junta de Portaveus el següent acord:


-L’Ajuntament de Mataró sol•licitarà als responsables de Rodalies la millora de la seguretat a l’interior de l’Estació de Mataró a les franges horàries en que hi ha menys usuaris, especialment les últimes de la nit i d’aquesta manera garantir la seguretat i la sensació de seguretat dels mateixos.


-L’Ajuntament de Mataró sol·licitarà als responsables de Rodalies que realitzin una campanya contra l’assetjament a dones als espais de l’estació de Mataró”.