Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença una nova temporada del Cicle de Música Clàssica amb 14 concerts

Escoltar

Comença una nova temporada del Cicle de Música Clàssica amb 14 concerts

La Direcció de Cultura i el Foment coorganitzen el programa d’espectacles que inclou concerts simfònics, de cambra i sarsueles



Aquest diumenge 27 de gener comença la nova temporada del cicle de Música Clàssica. El Foment Mataroní i la Direcció de Cultura uneixen esforços per oferir una programació formada per 14 espectacles de diferents estils musicals adreçats al gran públic que es podran veure tant a la Sala petita del Foment, però també al Teatre Monumental i a l’Escola Maristes Valldemia.

 




El programa està dividit en tres blocs diferenciats per tal d’especialitzar els cicles i fer més fàcil la tria dels concerts: el XVII Cicle de Concerts Simfònics, el XIV Cicle de Concerts de Cambra i el XV Cicle de Sarsuela. 


 


El Cicle de Música Clàssica compta amb el patrocini institucional de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.





XVII Cicle de Concerts Simfònics


Començarà el 16 de març amb la visita d’uns habituals a la programació, l’Orquestra Terrassa 48, que interpretarà “La dinamita de Brahms i un manicomi” al teatre de l’Escola Maristes Valldemia.


 


Els altres quatre concerts del cicle es faran al Teatre Monumental. El 30 de març els amants de l’òpera podran gaudir de “La Traviata” de Verdi. Una versió escenificada de dues hores, amb les veus solistes, l'orquestra i el cor del Palau de la Música. Un gran espectacle amb més de 80 artistes en escena.


 


La següent cita del cicle serà amb l’Orquestra de Mataró, sota la direcció de Clàudia Dubé, el 27 d’abril. L’Orquestra de Mataró va néixer el 2015 amb vocació de ser una orquestra amateur de caràcter clàssic. Per altre cantó, el 28 de juny es podrà veure “Mudanza Show”, un espectacle de dansa a càrrec de Carlos Romero i Tania Martin.


 


El cicle es clourà amb un gran recital amb l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra de Mataró i el Cor Ciutat de Mataró que interpretaran el recital “El Clacissisme” el 19 d’octubre.

 


  


XIV Cicle de Concerts de Cambra


El cicle de Concerts de Cambra que es faran a l’Espai F del Foment proposa cinc concerts del 27 de gener al 16 de juny. El tret de sortida anirà a càrrec del conjunt Arcattia, que oferirà un recital dedicat a Haydn, Mozart, Pleyel i Beethoven.

 


Els altres concerts presentaran formacions de cambra variades com mezzosoprano i piano, mezzosoprano i guitarra, violoncel i piano i un quintet de vents.

 


XV Cicle de Sarsuela


El nou cicle programa quatre sarsueles del 10 de febrer al 24 de novembre que es podran veure al Teatre Monumental.

 


La Companyia de Sarsuela Ciutat Comptal oferirà dos clàssics del gènere, La Dogaresca (10 de febrer) i “El duo de la africana” (29 de setembre). Les dues compten amb la participació de l’Orquestra Aula Lírica. Aquesta formació de Granollers portarà al Monumental l’espectacle “Músiques d’arreu del món”, un viatge musical amb èxits musicals com el “New York, New York” o el “Danubi Blau”, que es podrà veure el 5 de maig.

 


La sarsuela que tancarà el cicle serà “Maruxa” (24 de novembre) amb música d’Amadeu Vives.

 


Venda d’entrades


Les entrades es poden comprar al Foment, a la Direcció de Cultura, al web entradesculturamataro.cat, al web fomentmataroni.fila12.cat i des d’una hora abans a la taquilla. També hi ha abonaments pel cicle de sarsuela que es poden adquirir a les oficines del Foment.

 


Les entrades compten amb un descompte per als socis del Foment Mataroní, socis del Club Tr3sC, socis d’Òmnium Cultural, jubilats, abonats al Teatre Monumental, Carnet Jove, Carnet Blau i persones amb mobilitat reduïda.