Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de l’Ajuntament de Mataró sobre la recollida de residus al mercat setmanal del Pla d’en Boet

Escoltar

Comunicat de l’Ajuntament de Mataró sobre la recollida de residus al mercat setmanal del Pla d’en Boet

Imatge de fa setmanes al punt d'aportació de residus del mercat
Imatge de fa setmanes al punt d'aportació de residus del mercat

Arran de les informacions aparegudes aquest matí en relació a la presumpta recollida inadequada de residus del mercat setmanal de venda no sedentària del Pla d’en Boet, l’Ajuntament vol manifestar el següent:

-L’Ajuntament ha mantingut a migdia una reunió amb tècnics de l’empresa concessionària del servei, FCC, per esbrinar els presumptes fets succeïts el 18 de maig. Tant l’Administració com FCC disposen d’eines telemàtiques (GPS, control fotogràfic...) per verificar les condicions en què es va prestar el servei aquest dia (rutes, horaris...) i, d’entrada, no indiquen cap incompliment de procediments. Complementàriament els serveis tècnics realitzaran un informe detallat per donar compte de la incidència de manera precisa.  

-Cal assenyalar que, seguint els protocols establerts, els contenidors que es detecten en origen “contaminats” per la detecció de residus impropis (residus barrejats) no han de ser tractats com a recollida selectiva i és recollit com a fracció rebuig. En detectar-se barreges en l’ús dels contenidors, els treballadors d’FCC ho comuniquen i es reorganitza el servei per garantir que la recollida selectiva es faci correctament. (En el vídeo difós es pot apreciar com dins del darrer contenidor d’orgànica recollit per aquell camió hi ha una caixa de fusta).

-Tant l’Ajuntament com FCC tenen constància de l’ús inadequat d’aquests contenidors per part dels usuaris –s’adjunta fotografia presa anteriorment que demostra l’estat en què sovint es troba aquest punt d’aportació-, per la qual cosa ja treballen en accions de conscienciació per tal d’aconseguir un major compromís i col·laboració dels usuaris en la gestió dels residus que es generen concretament en aquest indret els dissabtes.

Galeria d'Imatges

Publicat a