Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Sant Pere es tallarà a partir de l’1 de març en horari d’entrada i sortida escolar com a prova pilot

Escoltar

El carrer de Sant Pere es tallarà a partir de l’1 de març en horari d’entrada i sortida escolar com a prova pilot

L’objectiu és augmentar la seguretat a l’àmbit arran de les demandes de la comunitat educativa de l’Escola Joan Coromines i de veïns de la zona

El carrer de Sant Pere es tallarà a partir de divendres 1 de març en l’horari d’entrada i sortida escolar, com a prova pilot per millorar la seguretat en l’accés dels infants a l’Escola Joan Coromines.




L’actuació dona resposta a les peticions de l’AFA de l’escola, així com de veïns i veïnes del carrer, que en diverses ocasions han demanat solucions a l’Ajuntament per als riscos per a la seguretat viària que comporta l’elevat trànsit rodat del vial on es troba el centre escolar. A més, l’acció està en consonància amb el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible aprovat inicialment el passat desembre, que en el seu decàleg de mesures inclou crear una xarxa de camins escolars segurs, convertint en zones de vianants els carrers que donen accés a escoles i grans equipaments segons horaris. 




Abans d’implantar la mesura, l’Ajuntament ha mantingut reunions amb la direcció i l’AFA de l’escola i amb l’Associació de Veïns i Veïnes Mataró-Centre.




El carrer es tallarà puntualment en els següents horaris:




- De 8.45 a 9.05 h

- De 12.20 a 12.40 h

- De 14.45 a 15.05 h

- De 16.20 a 16.40 h




El Servei de Mobilitat ha senyalitzat els talls en els accessos des de la N-II, l’avinguda del Maresme i el carrer de Cristòfor Colom. El tall del carrer el duran a terme persones voluntàries de l’AFA, que col·locaran una tanca de senyalització i quan sigui necessari informaran els vehicles sobre itineraris alternatius. La Policia Local supervisarà i donarà suport al personal voluntari.



Els usuaris de guals ubicats al carrer de Sant Pere hauran d’accedir des del carrer de Cristòfor Colom i fer la sortida en direcció al Camí Ral. En tot moment es garantirà el pas de vehicles de serveis d’emergència.




Durant la primera quinzena d’abril es farà una valoració dels resultats de la prova pilot per decidir o no la seva continuïtat.