Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla director de l’enllumenat avança amb quatre noves actuacions de renovació d’instal·lacions

Escoltar

El Pla director de l’enllumenat avança amb quatre noves actuacions de renovació d’instal·lacions

Els treballs s’estan duent a terme als entorns de la plaça de Joan Fiveller, del Camí de la Geganta, la ronda de Josep Tarradellas i el passeig del Callao. Les obres, que suposen una inversió conjunta de prop de 600.000 €, permeten un important estalvi energètic, principalment pel canvi dels punts de llum a leds.

Treballs a l'enllumenat del carrer del Carme. Foto: Ajuntament
Treballs a l'enllumenat del carrer del Carme. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha començat la renovació de quatre nous quadres d’enllumenat a diferents punts de la ciutat. Les obres s’emmarquen en el Pla director de l’enllumenat públic, que preveu invertir 7,3 milions d’euros en la millora de les instal·lacions fins al 2025, i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), aprovat al juliol de 2018.

Els treballs compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins el projecte “Procés d’impuls de la transició energètica a Mataró”. Les actuacions iniciades, que s’han adjudicat a l’empresa Electricitat Boquet, SL, són les següents:

Millores a l’enllumenat de la ronda de Josep Tarradellas i entorns

Suposa la renovació de l’enllumenat de la ronda de Josep Tarradellas, de l’aparcament del Sorrall i de l’espai d’aparcament ubicat al lateral de la ronda. Les obres consisteixen en l’estesa d’alimentació elèctrica, la reubicació dels punts de llum, la implantació d’una nova línia d’enllumenat a la vorera est de la ronda, on ara no hi ha il·luminació, i el canvi dels punts de llum per tecnologia led.

Els dos quadres d’enllumenat que donen servei a la zona es fusionen, de manera que les línies quedaran agrupades en una única escomesa reduint costos, manteniment i elements que ocupen lloc a la via pública. Els punts de llum totals s’amplien de 100 a 139. Les obres permetran un estalvi energètic del 69,48 % respecte a la instal·lació actual, un estalvi anual de consum valorat en 7.778 € i una reducció de 27.700 kg respecte a les emissions anuals de CO2. Els treballs van començar el 26 de setembre i tenen un termini d’execució de 5 mesos, amb un pressupost de 225.043,87 € (IVA inclòs).

Millores al Camí de la Geganta i entorns

L’actuació suposa la renovació de l’enllumenat del Camí de la Geganta, dels carrers de Leandro Fernández de Moratín, d’Emili Cabañes, del Carme, de Roger de Flor i de la plaça de Can Bergada. Totes les línies queden agrupades en un únic quadre elèctric, eliminant l’escomesa que ja no serà necessària, i s’il·luminen els passos de vianants del Camí de la Geganta, de manera que els punts de llum s’incrementen de 95 a 111 al conjunt de l’àmbit. També suposa el canvi de tecnologia de vapor de sodi a leds.

L’estalvi energètic respecte a la instal·lació actual s’estima en un 68,52 %, i es preveu obtenir un estalvi anual del consum valorat en 3.982 € i una reducció de 14.189 kg d’emissions de CO2. Les obres, iniciades el 30 de setembre, tenen un termini d’execució de 3 mesos i un pressupost de 96.222,49 € (IVA inclòs).

Millores als entorns de la plaça de Joan Fiveller

Els treballs afecten als carrers de Pedro Antonio de Alarcón, d’Agustí Moreto, de l’Arquebisbe Jaume Creus, d’Antoni Puigblanch, de l’Hospital i de Pascual Madoz; a les places de Josep Moragues i de Joan Fiveller, i al passatge de Sant Bonaventura. Implica la substitució dels punts de llum de vapor de sodi per leds.

L’actuació permetrà un estalvi energètic del 73,60 % respecte a la instal·lació actual, es preveu un estalvi anual de consum valorat en 5.447 € i s’estima que es deixaran d’emetre 19.411 kg de CO2 a l’atmosfera. Les obres es van iniciar el 30 de setembre, tenen un termini d’execució de 3 mesos i un pressupost d’adjudicació de 140.337,53 € (IVA inclòs).

Millores al passeig del Callao

Els treballs afecten al passeig del Callao i consisteixen en la integració de les línies en un únic quadre d’enllumenat i s’elimina l’escomesa que no és necessària. Es canvien els punts de llum de vapor de sodi per leds i se n’afegeixen més als passos de vianants.

Les obres permetran un estalvi energètic del 51,28 % respecte a la instal·lació actual, un estalvi anual de consum valorat en 1.742 € i una reducció de 6.209 kg/anuals d’emissions de CO2. Els treballs van començar dilluns 14 d’octubre i tenen un termini d’execució de 3 mesos, amb un pressupost de 123.251,59 € (IVA inclòs).


Publicat a