Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova inicialment la modificació de l’ordenança municipal de llicències urbanístiques

Escoltar

El Ple aprova inicialment la modificació de l’ordenança municipal de llicències urbanístiques

La conversió de les llicències d’obres menors en comunicació prèvia és una de les novetats de la modificació de l’ordenança, que té per objectiu agilitzar i simplificar els processos

El Ple ordinari, celebrat dijous 5 de setembre, va aprovar modificar l’ordenança municipal de llicències urbanístiques per tal d’agilitzar i simplificar els processos de tramitació.

La nova ordenança comportarà novetats com l’eliminació de la distinció entre llicència d’obres majors i menors (la d’obres majors continua com a llicència i la d’obres menors passa a ser comunicació prèvia), la simplificació dels tràmits d’autorització de l’ocupació de la via pública o la possibilitat de demanar l’informe del Consell de Patrimoni abans de fer la sol·licitud de llicència o de comunicació prèvia, entre d’altres.

Una altra novetat serà la tramitació en un únic expedient integrat les llicències d’obres i activitats en el cas de l’adequació de comerços i restaurants. Així doncs, s’implanta un tràmit únic mitjançant un nou règim de comunicació prèvia que permetrà resoldre en un únic expedient tots els aspectes que derivats de les obres i del desenvolupament de l’activitat. Aquest règim de comunicació permetrà l’inici dels treballs l’endemà de la presentació de l’assabentat, i l’inici de l’activitat immediatament després de la comunicació de la realització de les obres.

També es simplificaran els tràmits interns, s’agilitzaran els tràmits d’informes de llicències i es vol aprofitar la implantació de l’administració electrònica per facilitar els tràmits al ciutadà.

Es tracta d'una aprovació inicial i per tant s'obre un període de 30 dies per fer aportacions i millores a l'ordenança. En aquest sentit, algunes propostes ja s'han començat a treballar amb els col·legis professionals i gremis lligats a obres i activitats.

Publicat a