Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El premis FEM Mataró 2022 s’entreguen durant la 4a Festa del Voluntariat

Escoltar

El premis FEM Mataró 2022 s’entreguen durant la 4a Festa del Voluntariat

Els projectes guanyadors, impulsats per diferents entitats sense ànim de lucre, han estat una iniciativa de vela inclusiva, un projecte sobre l’espai agrari de la ciutat i una proposta d’intercanvi de temps i col·laboració entre els ciutadans del barri de Rocafonda. Els premis FEM Mataró 2022 es van donar a conèixer en la 4a Festa del Voluntariat que es va celebrar al Casal de l’Aliança on es va agrair la tasca que fan les persones voluntàries de la ciutat i es van donar els premis del concurs d’Instagram sobre associacionisme i voluntariat.

La Festa del Voluntariat, que es va celebrar el 28 de novembre al Casal de l’Aliança, va començar amb les paraules d’agraïment de l’alcalde, David Bote, a totes les persones que dediquen el seu temps a diferents projectes i associacions de Mataró. A continuació va ser el moment de donar a conèixer els premis del concurs d’Instagram sobre associacionisme i voluntariat 2019.

 

Millor foto #FemMataro2019. Entitat Autogestió i comunitat’, publicada per @canfugarolas.

Millor foto #FemMataro2019. Persona a títol individual ‘Concentració Dia 25’, publicada per @teixitdedones.

Millor foto #FemVoluntariat2019. Entitat ‘Amics’, publicada per @serenata_santramon.

Millor foto #FemVoluntariat2019. Persona a títol individual  ‘Éssers Fantàstics’, publicada per @voluntarios_hopeforpaws.

Millor foto votada pel jurat popular ‘Primer Aniversari’, publicada per @matarolgtbi

 

Els premis FEM Mataró 2022, que van néixer en el marc del Pla Estratègic 2022, amb l’objectiu de potenciar projectes creatius i inèdits i avançar en el model de governança col·laboratiu.

 • El Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de ciutat va ser pel projecte “Dones del món 2020, Salut física i mental” que té l’objectiu de promoure la imatge de Mataró com a ciutat referent en el món en l’àmbit de la salut física i mental de les dones, a partir d’una jornada de tres dies. L’entitat impulsora és l’Associació esportiva de vela accessible i vela per a tothom. Les entitats col·laboradores són: Club Vela Mataró; AV Pla d’en Boet i Rengle; Associació joves gravadors; Associació Mataró LGTBI+; AE Boet Mataró; Som mobilitat; Associació salut mental Maresme; Associació social i cultural Badenya; Societat de pesca i activitats subaquàtiques i Centre Natació Mataró.
 • El Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat va recaure en el “Pla d’accions per treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)” que té l’objectiu d’obrir l’espai agrari de la ciutat organitzant visites a les finques amb activitat agrícola de les cinc sènies així com realitzar accions en l’espai agrari i en la reforestació dels boscos incidint en la sensibilització ambiental. L’entitat impulsora és l’Associació agroambiental Temps de Saó i les col·laboradores són l’Associació agrària Cinc Sènies Mata-Valldeix; l’Associació Bicicleta Club de Catalunya - BACC Mataró i  ADF Boscos Maresme.
 •  El Premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial va ser pel projecte “Propera parada: Rocafonda” que té com a objectiu promoure intercanvis de temps entre persones del barri, a la vegada oferir l’oportunitat que la gent es conegui i pugui confiar en els altres per resoldre les seves pròpies necessitats, millorant la qualitat de vida dels implicats. La Fundació Sant Jaume i Santa Magdalena és l’entitat impulsora i la col·laboradora és l’Associació de Veïns de Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí.

 

Cadascuna d’aquestes categories ha rebut un premi dotat amb 10.000 €. Es farà un seguiment de l’execució del projecte i al final una avaluació dels resultats obtinguts. A més de la dotació econòmica, l’Ajuntament donarà suport en la promoció dels projectes guanyadors, des de la proclamació del veredicte fins a la seva execució, al llarg de l’any 2020.

 

Als premis Fem Mataró s’hi han presentat un total de 14 projectes distribuïts en les tres categories.

Els projectes presentats a la categoria premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de ciutat són:

 • Dones del món 2020, Salut física i mental impulsat per l’Associació esportiva de vela accessible i vela per a tothom.
 • Projecte teatral brigades internacionals impulsat pel Grup d’Historiadors Jaume Compte.
 • Intercanvi sociocultural Mataró - l'Alguer impulsat per l’Associació per la Cultura i la Cohesió Social “Mataró Cultural”.
 • Connecta, impulsat per l’entitat Centre de Formació i Prevenció.
 • Wedding Mataró impulsat per la Unió de Botiguers.
 • Projectant el comerç del s.XXI. Dones motor canvi impulsat per Dona’t un impuls, associació de dones empresàries i emprenedores.

 

Els projectes presentats a la categoria premi a la millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat són:

 • Pla d'accions per treballar ODS impulsat l’Associació agroambiental Temps de Saó.
 • Fem Mataró + Sostenible impulsat per la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme.
 • Projecte Tot Verd impulsat per la Fundació Lotus Blau.

 

Els projectes presentats a la categoria premi a la millor iniciativa innovadora de la promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial són:

 • Propera parada: Rocafonda impulsat per la Fundació Sant Jaume i Santa Magdalena
 • Súper voluntari de barri impulsat per l’Associació Esportiva i de Lleure de Cerdanyola de Mataró.
 • Projecte de creació agents sensibilitzadors Cerdanyola impulsat per l’Associació Salesians Sant Jordi.
 • Paisatges i abraçades impulsat per l’Associació de Veïns de Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí.
 • Taller terapèutics recuperació memòria malalts d'Alzheimer impulsat per l’Associació Cultural Cita Flamenca a Mataró.

 

El jurat encarregat de valorar els projectes i escollir els guanyadors ha estat format per Juan Carlos Jerez Antequera regidor delegat d´Administració, Bon Govern i Mobilitat, com a president del jurat; Maria Teresa Ruiz Moreno, tècnica de l’Ajuntament de Mataró; Eloi Serrano Robles com a representant del Tecnocampus Mataró-Maresme; Sergi Frías Hernández com a expert en l’àmbit de la Innovació Social; Carles Viñas Aulet com a expert en l’àmbit de la Governança; i Elisabet Sánchez i Prat tècnica de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, com a secretaria del jurat.

Publicat a