Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El temporal provoca la caiguda d’un tram del mur de l’Escola Maristes Valldemia i altres incidències a la ciutat

Escoltar

El temporal provoca la caiguda d’un tram del mur de l’Escola Maristes Valldemia i altres incidències a la ciutat

Les pluges abundants de la passada matinada han provocat a Mataró alguns desperfectes i incidències en la mobilitat i serveis. El fet més destacable és la caiguda de part del mur de l’Escola Maristes Valldemia sense que s’hagin de lamentar danys personals.

Mur caigut de l'Escola Valldemia. Foto: Ajuntament
Mur caigut de l'Escola Valldemia. Foto: Ajuntament

La Policia Local ha rebut l’avís per la caiguda de part del mur exterior de l’escola poc abans de les 6 h del matí. Es tracta del tram de mur més proper al carrer d’Onofre Arnau, que s’ha hagut de tallar al trànsit durant les primeres hores del matí per la presència de runa a la calçada. Dos vehicles que estaven estacionats davant de l’escola també han patit desperfectes per la caiguda del mur.

El fort temporal marítim ha afectat a la circulació de trens de la línia R1 de rodalies, que s’ha hagut de fer durant el matí per via única entre Vilassar i Mataró, fet que ha produït retards importants. La mateixa línia R1 també està tallada des del matí entre Calella i Maçanet.

La Policia Local de Mataró ha hagut de tallar al trànsit el passeig Marítim, entre l’avinguda d’Ernest Lluch i la rotonda dels pescadors del Port per acumulació de sorra a la calçada. A migdia el fort onatge ha obligat a tancar també la circulació de vianants en aquest punt, ja que les onades envaïen el passeig. Així mateix s’ha tancat l’accés a l’espigó del Callao pel fort onatge.

També s’han produït diferents accidents de trànsit a conseqüència de tapes de clavegueram aixecades per les fortes pluges o per descalçaments de terres a la ronda de Miguel de Cervantes, al carrer de Cristòfor Colom amb Floridablanca, al passeig de la Marina i a la urbanització de Vallveric. Altres incidències han estat relacionades amb talls de subministrament elèctric, inundació de baixos, tanques d’obra caigudes i afectació a l’arbrat viari (1 arbre tombat i 4 més afectats per branques trencades), que han estat ateses per la Policia Local i els altres serveis d’emergència.

Igualment l’Ajuntament treballa per resoldre altres incidències a la ciutat, com el despreniment del talús de l’estacionament superior del Parc Forestal, on es procedirà de manera immediata a la neteja però necessitarà també una aportació de terres. També hi ha afectació de terres al recinte vell del parc Central, a les escales i la zona baixa del Parc del Nord i en el passeig Marítim.

Davant les previsions meteorològiques, l’Ajuntament va activar en estat d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per inundacions ahir dimarts a primera hora del matí. Fins a la remissió del temporal, el Servei de Protecció Civil mantindrà el Pla activat, principalment per l’estat del mar.

 

Galeria d'Imatges

Publicat a