Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els agents de proximitat expliquen a Rocafonda i Pla d’en Boet els avantatges de la recollida selectiva

Escoltar

Els agents de proximitat expliquen a Rocafonda i Pla d’en Boet els avantatges de la recollida selectiva

El projecte Mataró cívica i activa ha iniciat una campanya informativa porta a porta per acabar de convèncer els veïns de Rocafonda i Pla d’en Boet dels avantatges de recollir selectivament els residus. Aquests dos barris pilot on s’ha engegat el projecte estan a prop d’aconseguir l’objectiu fixat del 40% de recollida selectiva, que donarà dret a una sortida escolar.

Material informatiu de Mataró cívica i activa en un establiment. Foto: Ajuntament
Material informatiu de Mataró cívica i activa en un establiment. Foto: Ajuntament

Mataró cívica i activa es va posar en marxa el passat gener amb l’objectiu de millorar les xifres de recollida selectiva del municipi amb una experiència innovadora que transformaria l’esforç dels veïns i veïnes en diners per a iniciatives comunitàries. La iniciativa s’ha implantat de moment als barris de Rocafonda i Pla d’en Boet, on bona part dels diners estalviats per l’Ajuntament pel fet d’haver incrementat la recollida selectiva es destinaran a una sortida escolar per als cursos de primària de les escoles dels barris.

Amb les accions fetes fins al moment s’ha incrementat el percentatge de selectiva arribant durant el mes d’octubre al 39,8 % a Rocafonda i al 34,2 % al Pla d’en Boet. Per tant, especialment en el cas de Rocafonda, falta poc per al 40 % que dona dret al premi. Per aconseguir-ho, durant aquest darrer trimestre de l’any s’està realitzant una campanya informativa porta a porta amb els agents de proximitat que habitualment fan d’enllaç entre la ciutadania i el servei de recollida dels residus.

A més dels quatre agents de proximitat habituals, l’Ajuntament ha contractat quatre persones més de reforç per visitar els domicilis i explicar el projecte, solucionar dubtes sobre com fer bé la recollida selectiva i deixar un imant de nevera. També s’ofereix una butlleta bescanviable per un cubell d’orgànica si a la llar no en disposen. Els materials de la campanya s’han editat en català, castellà, francès i àrab.

 

 

Publicat a