Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d'Orient reivindiquen la imaginació i la il·lusió en la seva arribada a Mataró

Escoltar

Els Reis d'Orient reivindiquen la imaginació i la il·lusió en la seva arribada a Mataró

Milers de persones s'han apropat a veure la Cavalcada en els prop de 5 km de recorregut

Els Reis d’Orient han tornat un any més a Mataró acompanyats de la seva màgia davant l’expectació de petits i grans. La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, formada enguany per 26 comparses i 19 carrosses, ha comptat amb noves incorporacions d’entitats i grups musicals que han afegit més música i color a l’acte. Milers de persones –l’assistència s’estima en 41.500 persones- s’han apropat a veure la Cavalcada al llarg dels prop de 5 km de recorregut.

 


La Cavalcada ha sortit a les 17.30 h des de la plaça de Puerto Rico i ha fet el seu recorregut habitual. La desfilada, concebuda com un veritable espectacle mòbil, s’ha dividit en 5 grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament, un relat coordinat per Antoni Blanch, director artístic, i amb la col•laboració de Carme Buscà i Marta Domingo.

 


Enguany, i com a novetat, la Cavalcada ha deixat de tenir animals de tracció. Aquesta mesura ha afectat a les carrosses del Carbó, que han estat tirades per vagonetes, i la del Tramvia i el carruatge inicial, que aquest any no han sortit al carrer perquè cal trobar un sistema de tracció mecànica alternatiu.

 


La Cavalcada és un dels actes més multitudinaris que tenen lloc a la ciutat i compta amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment del procés amb més de 500 implicats. Al llarg del recorregut, s’han repartit 1.500 kg de caramels sense gluten, per tant aptes per a celíacs, i les carrosses pròpies de Ses Majestats han lliurat caramels també sense sucre aptes per a diabètics.


La Cavalcada

L’arribada de Ses Majestats ha mantingut la seva estructura en 5 grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament. Una vegada més la música ha estat una de les protagonistes de la comitiva, amb l’acompanyament que les carrosses de rei han tingut amb grups de música africana, aràbiga i balcànica. Enguany també s’ha afegit el grup de música Sound de Secà, que ha acompanyat la carrossa del carbó. L’efecte de color i moviment ha anat a càrrec de l’escola de Dansa Asrai de Mataró, els alumnes de l’Aula de Teatre, i també s’ha incorporat una entitat representativa del col·lectiu xinès de la ciutat que ha portat elements tradicionals que surten a les seves celebracions.

 


L’obertura l’han format la comparsa de ballarines de l’Escola de Dansa Almudena Asrai, seguides de les carrosses dels Missatgers Reials i l’Oca.

 


Encapçalant el seguici del Rei Melcior, els Arlequins i els músics han donat pas a la carrossa del rei blanc, seguida per ballarines de la dansa del ventre. En Santi de la Fundació El Maresme, el Tren i la carrossa dels Contes han tancat el seguici del Rei Melcior.

 


La desfilada ha seguit amb la carrossa del Rei Gaspar, precedida per la carrossa de l’ONCE i pels músics, i seguida per la comparsa de dansa Bollywood, la carrossa de l’Avió, el Vaixell i les Joguines.

 


Finalment, ha arribat el Rei Baltasar precedit per dos dracs i dos lleons de l’Associació Catalana d'Empresaris Xinesos del Textil i de la Confecció, els seus músics, i seguit per un cos de ball de danses africanes, peixos i meduses i la carrossa de l’Iceberg.

 


Els Carboners i l’Escala dels Bombers han estat el pas final de la Cavalcada, que ha omplert de nou Mataró de llum i colors.

 


En arribar davant l’Ajuntament, els Reis d’Orient han estat rebuts, un per un, per la regidora de Cultura, Núria Moreno, que els ha lliurat diferents regals: un plànol i la clau de la ciutat al Rei Melcior perquè puguin obrir totes les portes i no deixin ningú sense regal; unes mantes al Rei Gaspar per resguardar-se del fred, mantes que simbolitzen el passat tèxtil de la ciutat; i raïm al Rei Baltasar per refer-se del llarg viatge i que esdevé un recordatori de l’antiga ciutat d’Iluro, des d’on sortien les tines de vi cap a les tropes romanes.

 


L’alcalde ha donat la benvinguda als Reis en nom de la ciutat, els ha agraït la seva generositat i els ha explicat que, durant tot l’any, hem anat utilitzant totes les il•lusions que ens van deixar l’any passat per fer una ciutat millor i més justa, per cuidar la nostra família i els nostres veïns i veïnes. Per la seva banda, els Reis han posat en valor la curiositat i la imaginació dels infants i els han demanat que encomanin aquesta il·lusió als pares i mares.

 


Després dels discursos, els Reis s’han adreçat a la carpa de la plaça de Santa Anna per explicar als nens i nenes un conte escrit per Maria Català.


Prop de 800 persones implicades
Prop de 800 persones fan possible la Cavalcada de Reis a Mataró, on hi participen 20 entitats i associacions: les Associacions veïnals de Cerdanyola, Cirera, Vista Alegre, Camí De La Serra, Rocafonda i Pla d’en Boet, Capgrossos de Mataró, Casa de Andalucía a Mataró, Escola de Dansa Alba Hayal, Escola de Dansa Almudena Asrai, Fundació El Maresme, ONCE, Parc de Bombers de Mataró, Sala Cabanyes, Associació Catalana d'Empresaris Xinesos del Textil i de la Confecció, Aula de Teatre, Agrupació Musical del Maresme, ADF Serra de Marina i Equips de suport.


Retransmissió en directe
La Cavalcada s’ha pogut seguir en directe per Mataró Audiovisual gràcies al seu programa especial. La retransmissió ha estat possible amb la col·laboració d’un ampli equip de professionals i col·laboradors.