Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en servei una nova connexió a l’enllaç de la C-32 de Mataró Oest

Escoltar

Entra en servei una nova connexió a l’enllaç de la C-32 de Mataró Oest

L’obra permet descongestionar l’entorn de l’accés a l’autopista i complementa la millora duta a terme el 2016. Els treballs han comptat amb un pressupost de 2 M €

Foto: Ajuntament
Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, han inaugurat aquest matí la nova connexió construïda per millorar l’accessibilitat i la fluïdesa del trànsit a l’entorn de l’enllaç de la C-32 de Mataró Oest. Les obres han comptat amb un pressupost de 2 milions d’euros, a càrrec de la concessionària Invicat, i complementen la remodelació de l’enllaç (sortida 100) que va entrar en funcionament el 2016. A l’acte també han participat la directora general d’Abertis Autopistes, Anna Bonet, i el director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores.

Els treballs han consistit principalment en la construcció d’un vial adjacent a la sortida de la C-32 cap a Barcelona i de dues rotondes per a diversificar els trànsits procedents del carrer Brussel·les, el carrer d’Estrasburg i el torrent de les Piques, i, així, descongestionar la rotonda de la plaça de la Gran Bretanya. En aquest entorn urbà, aquesta actuació vol resoldre les situacions puntuals de congestió per la mobilitat generada pel centre comercial Mataró Parc, que es podrien accentuar per futurs desenvolupaments urbanístics a la zona i afectar la funcionalitat de l’enllaç amb la C-32.

El nou vial, de 340 m de longitud i 6 d’amplada, s’inicia a la cruïlla dels carrers d’Estrasburg i torrent de les Piques, on s’ha construït una rotonda de 45 m de diàmetre exterior. Després continua amb l’adequació del carrer d’Estrasburg i una nova rotonda, de 35 m de diàmetre, a l’altura del futur accés a l’estacionament subterrani del centre comercial situat en aquest àmbit.

Des d’aquest punt, el nou vial travessa per sobre el ramal de sortida de la calçada sentit Barcelona de l’enllaç de l’autopista C-32, mitjançant una pèrgola d’uns 27 m de longitud, se situa paral·lel a aquest ramal, en el seu costat esquerre, i passa per sota de la passarel·la de vianants construïda en la remodelació de l’enllaç, fins a connectar amb la plaça de la Gran Bretanya.

Així mateix, aquest nou vial, en el tram on se situarà adjacent al ramal de l’autopista, com a mesura de seguretat viària, disposa d’un separador físic entre les dues calçades per evitar el trenat dels vehicles procedents de l’autopista amb els del carrer d’Estrasburg. Les obres també han inclòs 4 murs de 108, 110, 10 i 115 m de longitud per a minimitzar l’afectació de la nova infraestructura a l’autopista així com a la vialitat urbana; la senyalització vertical i horitzontal; la reposició de tots els serveis i elements urbans del carrer d’Estrasburg, les barreres de seguretat i les mesures ambientals per a permetre la seva integració a l’entorn.

Galeria d'Imatges

Publicat a