Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’1 de març entren en funcionament dues noves targetes de 10 viatges que rebaixen el preu del Mataró Bus

Escoltar

L’1 de març entren en funcionament dues noves targetes de 10 viatges que rebaixen el preu del Mataró Bus

La T-Rosa per a majors de 65 anys, jubilats, pensionistes i persones amb discapacitat es vendrà a 6,60 €, i la nova T-10 no integrada a 8,15 €

L’Ajuntament posa en marxa el divendres 1 de març dues noves targetes de 10 viatges per al Mataró Bus que suposen una rebaixa considerable del preu dels bus urbà respecte a la T-10 actual.




Es tracta de la nova T-Rosa, adreçada a persones de 65 anys o més, a jubilats i pensionistes de 60 a 65 anys, i a persones amb certificat de grau de discapacitat igual o superior al 33% o amb incapacitat total, absoluta o gran invalidesa. La T-Rosa es vendrà a 6,60 € i els beneficiaris hauran de mostrar dins dels autobusos el document o certificat que els dóna dret a utilitzar-la: en tots els casos hauran de mostrar el DNI, les persones amb grau de discapacitat hauran d’acompanyar-lo amb el Carnet de Discapacitat, i els jubilats i pensionistes hauran d’ensenyar el certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acredita la seva condició.




Pel que fa a la nova T-10, podrà ser adquirida per qualsevol usuari del Mataró Bus a 8,15 €. Serà per tant un 20% més econòmica que l’actual T-10 integrada d’una zona. Al contrari de les targetes de transport integrades de l’ATM, la nova T-10 exclusiva de Mataró i la T-Rosa permetran només viatjar en el Mataró Bus, és a dir no serviran per utilitzar altres modes de transport, com el tren o els autobusos interurbans.




Les noves targetes es podran adquirir a partir de l’1 de març en els punts de venda habitual (estancs i botigues de premsa).




L’Ajuntament estima que un 9,7% dels viatges anuals previstos es faran amb la nova T-Rosa (uns 456.000 viatges). D’altra banda, prop d’1.800.000 viatges que es realitzen amb la T-10 integrada d’una zona són desplaçaments exclusivament dins de la ciutat, i per tant susceptibles de realitzar-se a partir d’ara amb la nova T-10.