Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adequa el solar d’equipament de la riera de Figuera Major amb una pista esportiva i jocs infantils

Escoltar

L’Ajuntament adequa el solar d’equipament de la riera de Figuera Major amb una pista esportiva i jocs infantils

L’arranjament provisional del solar d’equipament ubicat entre la riera de Figuera Major i el carrer de Josep Maria de Sagarra estarà enllestit a la segona quinzena de juny. Les obres, que van començar la setmana passada, tenen un cost de 176.000 €.

Distribució d'usos al solar d'acord al projecte de millora
Distribució d'usos al solar d'acord al projecte de millora

L’Ajuntament ha començat les obres de millora del solar municipal ubicat entre la riera de Figuera Major, el carrer de Joan Oliver i el carrer de Josep Maria de Sagarra, davant de l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers. Els treballs permetran arranjar els terrenys per al seu ús provisional com a zona esportiva i d’esbarjo.

Actualment, la zona que limita amb el carrer de Joan Oliver s’utilitza com a aparcament i a la zona que limita amb el carrer de Josep Maria de Sagarra hi ha un camp de futbol sense pavimentar i una cistella de bàsquet ara en desús. L’àmbit de l’actuació és l’àmbit que es destina a usos esportius, ampliant-lo fins a l’estació transformadora, ja que la resta es podrà seguir utilitzant com a aparcament.

Els terrenys es podran utilitzar com a espai lliure per a la pràctica esportiva i es dotaran amb una pista pavimentada per a futbol sala i bàsquet 3x3. A la part del solar que limita amb el carrer de Josep Maria de Sagarra es crearà una zona de jocs infantils amb jocs de cordes i escalada, tobogans i gronxadors. Aquests últims seran inclusius perquè puguin ser utilitzats per a infants amb diversitat funcional.

S’instal·larà enllumenat públic a tot el solar, inclosa la zona d’aparcament. Pel que fa a l’enjardinament, es plantaran tipuanes a la zona infantil, lledoners a la zona de pas i ginkgos als límits amb els habitatges, entre altres espècies. Es preveu la col·locació d’un tancament metàl·lic de protecció de la pista esportiva i de fusta a la zona infantil, i la instal·lació de bancs, papereres i una font.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Catalana de Treballs i Obres, SL per un import de 176.104,62 € (21% IVA inclòs). Les obres van començar el 18 de març i tenen un termini d’execució previst de tres mesos.

Galeria d'Imatges