Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença els treballs de renovació de la gespa artificial del Camp Municipal d’Esports del Centenari

Escoltar

L’Ajuntament comença els treballs de renovació de la gespa artificial del Camp Municipal d’Esports del Centenari

També se substitueix la xarxa de reg instal·lant aspersors emergents

L’Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs de renovació de la gespa artificial del Camp Municipal d’Esports del Centenari i la substitució de l’actual xarxa de reg artificial. Es tracta d’una nova actuació per posar al dia l’equipament esportiu, ja que al 2016 es va instal·lar una nova graderia a la zona nord del camp i al 2017 es va renovar la instal·lació elèctrica.
L’equipament es va construir als anys 70, i al 2006 es va instal·lar la gespa artificial actual. El temps transcorregut des de llavors –la gespa ha superat el seu període de vida útil, estimat en uns 10 o 12 anys– i l’ús intensiu de l’equipament fan necessària la renovació de la mateixa. Així mateix, l’actual sistema de reg està format per una xarxa d’aspersors que presenta un nombre elevat d’avaries i un funcionament general deficient.
S’instal·larà una gespa combinada de fibra monofilament nervat i fibra fibril·lada recta, de 60 mm d’alçada i color verd. La gespa té tractament anti-UVA i és resistent a la calor i al gel. Es mantindrà la base asfàltica i es reaprofitarà el reblert existent, de sorra de sílice i cautxú. El marcatge de les línies del terreny de joc es farà amb la mateixa combinació de fibres però de colors blanc (futbol 11) i blau (futbol 7).
La superfície de gespa instal·lada no varia respecte l’actual (7.169,30 m²), però es reduiran lleugerament les mides del terreny de joc per complir amb els marges de seguretat establerts per normativa. El nou sistema de reg estarà format per sis aspersors emergents, un a cada extrem del camp i dos més al mig de les bandes, amb un radi d’abast superior als 42 m per cobrir tota la superfície de joc. Es controlaran amb un programador de reg.
Les obres estan adjudicades a l’empresa Fieldturf Poligras SA, i tenen una durada prevista de 8 setmanes. El pressupost d’adjudicació és de 220.172,76 €, IVA inclòs.
L’Ajuntament ha aprofitat la realització d’aquestes obres per dur a terme altres treballs de millora a les instal·lacions: s’ha pintat la façana del Palau Municipal d’Esports Josep Mora que dóna al camp, s’han retirat restes de fibrociment i també s’ha enderrocat el mur perimetral del camp de futbol, que se substituirà per una tanca.
Mentre durin els treballs, el primer equip jugarà els partits al Camp Municipal de Futbol del Camí del Mig. La resta d’equips entrenaran i jugaran en diferents camps de la ciutat i comarca.