Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença les obres de millora als polígons industrials de ponent

Escoltar

L’Ajuntament comença les obres de millora als polígons industrials de ponent

El Pla d'Acció Integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent es comença a materialitzar amb l'inici de les intervencions previstes. Una inversió de prop de 2 milons d'euros permet fer millores en la mobilitat, l’enllumenat i l’espai físic, i també posar en marxa instruments de promoció per a la reactivació econòmica dels polígons Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle I i II, i Balançó i Boter.

Obres al polígon de Pla d'en Boet la setmana passada. Foto: AJ
Obres al polígon de Pla d'en Boet la setmana passada. Foto: AJ

L’Ajuntament ha començat les obres corresponents al Pla d’Acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent de Mataró que va concórrer a la convocatòria de modernització de polígons promoguda per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb un pressupost a l’entorn dels 2 milions d’euros, dels quals 1,7 milions d’euros són subvencionats.

L’objectiu del pla és potenciar les activitats econòmiques existents i atraure’n de noves; adequar els polígons d’activitat econòmica i el sistema d’espais públics per millorar l’entorn urbà pels treballadors dels polígons; i modernitzar els serveis i infraestructures per millorar l’eficiència i competitivitat de les empreses. Les 690 empreses instal·lades als polígons industrials de ponent donen feina a més de 9.100 persones.

A finals de maig van començar les obres corresponents a la millora de l’accessibilitat i la vialitat als polígons de Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle I i II, i Balançó i Boter, que inclouen:

  • Reparació de 4.760 m² de voreres aixecades per l’acció de les arrels dels arbres.

  • S’acabarà la pavimentació de 3.195 m² de voreres que ara només disposen de base de formigó en trams dels carrers de Josep Maria Batista i Roca, Manuel Carrasco i Formiguera, Manuel Serra i Moret, Joaquim Puig i Pidemunt, Camí del Sant Crist, Francesc Layret i Pablo Iglesias. També es repararan aquelles voreres de formigó que estiguin en mal estat.

  • S’adaptaran i milloraran 168 passos de vianants.

  • S’asfaltarà el Camí del Sant Crist i una part de l’avinguda de Lluís Companys (12.400 m² en total).

  • Es construirà una rotonda a la cruïlla dels carrers del Camí del Sant Crist i de Manuel Carrasco i Formiguera, que actualment funciona de manera provisional amb barreres de seguretat.

  • Es consolidarà la xarxa de carrils bici amb nous trams als carrers del Camí del Sant Crist i de Joaquim Puig i Pidemont, per poder connectar en el futur amb els polígons de Cabrera de Mar a través del Camí del Mig, creuant la riera d’Argentona. El nou traçat, de 800 metres lineals, anirà per la calçada, al costat de la vorera o de la mitjana central, amb paviment diferenciat. També s’instal·laran estacionaments per a bicicletes.

  • Es millorarà la senyalització viària.

Aquests treballs han estat adjudicats a l’empresa VIALSER, SLU per un import de 756.658 € (IVA inclòs) i tenen un termini d’execució de 6 mesos.

 

Millora de l’enllumenat

Paral·lelament a les obres de millora de l’accessibilitat i la vialitat s’està executant la renovació de l’enllumenat públic del polígon de Pla d’en Boet. Els treballs afecten a 6 quadres d’enllumenat d’un total de 14 carrers on se substituiran les lluminàries per tecnologia led  i s’implantaran nous punts de llum amb columnes de 9 m per reforçar la il·luminació de les cruïlles i millorar la seguretat ciutadana.

Amb l’actuació, es preveu un estalvi energètic del 28% (126.626 kW/h anuals). La millora de l’enllumenat, que duu a terme Electricitat Boquet, SL, té un cost previst de 185.914 € (IVA inclòs).

 

Altres actuacions

A banda dels treballs de millora de l’accessibilitat i de l’enllumenat, està previst fer altres actuacions com la semaforització les cruïlles de la Via Sèrgia i l’avinguda de Lluís Companys amb el carrer de Manuel Carrasco i Formiguera, la instal·lació de càmeres de videovigilància, l’estesa de fibra òptica, la instal·lació d’una nova electrolinera o la replantada i millora de l’arbrat.

També es preveuen actuacions de promoció de l’activitat econòmica i foment de la cooperació entre empreses, com la creació d’un portal online de promoció i geolocalització d’aquests polígons d’activitat econòmica i de les empreses que hi estan ubicades.

El Pla d’Acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022 i en les prioritats del Pacte per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de Mataró.