Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convoca els premis BluAct a les millors iniciatives empresarials d’economia blava

Escoltar

L’Ajuntament convoca els premis BluAct a les millors iniciatives empresarials d’economia blava

Aquests nous guardons s’emmarquen en la participació de Mataró en el projecte europeu BluAct de transferència i foment de l’economia relacionada amb el mar

Port de Mataró. Foto: Ajuntament
Port de Mataró. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró ha convocat la primera edició dels premis BluAct a les millors iniciatives empresarials d’economia blava, que tenen per objectiu incentivar l’emprenedoria local en aquest àmbit econòmic relacionat amb el mar i els sectors marítim i marí. La convocatòria s’emmarca en l’estratègia Mar en Valor definida per l’Ajuntament i en la participació de Mataró en el projecte europeu BluAct de transferència de bones pràctiques, una iniciativa finançada a través del programa URBACT de la Unió Europea per replicar a sis ciutats europees l’ecosistema emprenedor d’èxit d’economia blava generat a la ciutat grega de Pireus.

El primer premi estarà dotat amb 4.000 € en metàl·lic, un programa de mentoratge i assessorament empresarial valorat en 1.000 € i un espai BluAct de coworking dins la incubadora del TecnoCampus, valorat en 900 €. Els projectes premiats amb el segon i tercer premi gaudiran també del programa de mentoratge i assessorament empresarial, i de l’espai BluAct de coworking a la incubadora.

Hi poden optar persones majors de 16 anys que, de manera individual o col·lectiva, tinguin una idea de negoci relacionada amb l’economia blava i vulguin posar-la en marxa (en cas de ser menor d’edat s’haurà de sol·licitar a través dels seus representants legals); empreses relacionades amb l’economia blava que hagin iniciat la seva activitat principal al llarg de 2019; i empreses ja existents que vulguin desenvolupar una nova idea o línia d’activitat relacionada amb l’economia blava.

Les candidatures es poden presentar des d’aquest dilluns 18 de novembre fins al 20 de gener de 2020 i el lliurament dels premis està previst que se celebri a finals de febrer de 2020.

Els premis BluAct, organitzats per l’Ajuntament, compten amb el suport de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, el Consorci Port de Mataró, el Programa Europeu Urbact, i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Urbact Local Group Mataró. El jurat estarà format per 3 representants de l’Urbact Local Group Mataró, 2 de l’Ajuntament de Mataró, 1 de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, 1 del Consorci Port de Mataró i 1 del Barcelona Clúster Nàutic.

 

BluAct i Mar en Valor

El foment de l’economia blava, amb la participació al projecte BluAct, és una de les tres línies estratègiques del “Mar en Valor”, un dels projectes essencials del Pla Estratègic Mataró 2022 que té per objectiu definir i construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar: atraure indústries blaves, fomentar l’emprenedoria en economia blava, donar suport al desenvolupament de l’àrea comercial del Port de Mataró i promoure la cultura marítima.