Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró treballa les arts escèniques i la música amb prop de 3.000 alumnes de la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró treballa les arts escèniques i la música amb prop de 3.000 alumnes de la ciutat

Durant els mesos de maig i juny els alumnes de primària i secundària de la ciutat participaran en 6 projectes diferents per treballar diferents aspectes educatius que els aporten les arts escèniques i la música: Cantània, Tots Dansen, Mostra de Teatre als Insituts i a les Escoles, Musiquetes / La Clika del Rusc i els Tallers de l’Aula de Teatre.

Un dels tallers de l'Aula de Teatre
Un dels tallers de l'Aula de Teatre

El  primer projecte que trepitjarà l’escenari del Teatre Monumental serà el "Musiquetes, canten els més xics”, una cantata que té per objectiu introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i del treball de cançons populars. Ara que arriba a la 10 edició el projecte vol evolucionar creant un espectacle en paral·lel amb cançons creades per a l’ocasió i amb un format diferent del que s’havia representat fins al moment, que s’anomenarà La Clika del Rusc i es durà a terme els dies 11 i 12 de maig. Més de 300 alumnes de 18 escoles hi participen.

El següent projecte que omplirà de color i música el Teatre Monumental serà Cantània els dies 17, 18 i 19 amb set concerts i més de 1.300 alumnes de 5è de primària de 26 escoles de Mataró i Argentona. Cantània és un projecte musical i educatiu organitzat i dissenyat per l’Auditori de Barcelona i que es presenta a Mataró des del 2004. La cantata es treballa durant tot l’any a les aules i els alumnes ho presenten conjuntament amb l’acompanyament de músics i director de cor de l’Auditori de Barcelona. Enguany la cantata s’endinsarà a l’univers de Joan Brossa amb l’espectacle amb A de Brossa.

La dansa prendrà el relleu a la música amb la setena edició del Tots Dansen un projecte del Mercat de les Flors, amb la col·laboració de la Xarxa Transversal. Els estudiants de secundària dels instituts Josep Puig i Cadafalch, Laia l’Arquera, Alexandre Satorras, Damià Campeny i Thos i Codina han treballat amb el coreògraf Joao Lima i el suport les ballarines Bàrbara Martín i Patri Mas. La coreografia d’enguany porta per nom “Vibrar el temps”. Més de 400 alumnes ballaran junts a l’escenari els dies 22, 23 i 24 de maig

La Mostra de Teatre als instituts és una experiència pionera a Catalunya, que va néixer el curs 2000-2001, amb alumnes de 3r d’ESO. Els centres participants treballen una temàtica conjunta  que es decideix de forma consensuada a partir de les propostes dissenyades per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i compten amb l’assessorament de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre. La formació s’amplia a través de la figura de l’assessor teatral, una persona de relleu en l’àmbit de les arts escèniques que complementa la formació tant als docents com als alumnes.

Una vuitantena d’alumnes dels instituts Miquel Biada, Damià Campeny, Alexandre Satorras, Thos i Codina, Laia l’Arquera, Puig i Cadafalch i la incorporació aquest any del CEE Les Aigües, exposaran en públic al Teatre Monumental el 31 de maig un espectacle que tracta la tecnologia des de les seves experiències.

El passat mes d’abril es va celebrar la novena edició de la Mostra de Teatre a les Escoles a Novena edició d’aquest projecte organitzat conjuntament per les direccions d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de Mataró, amb la coordinació de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre i el Pla Educatiu d’Entorn. Hi ha participat 450 alumnes de les escoles Camí del Mig, Cirera, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Joan Coromines i Torre Llauder.

 

Tallers de l’Aula

Del 19 de maig al 21 de juny uns 300 alumnes de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró mostraran tot el treball fet durant el curs, escenificant diferents peces d’espectacles als Tallers de l’Aula. Les representacions es faran al Teatre Monumental i a Can Gassol.

Un dels grups de joves de l’Aula de Teatre enguany anirà a presentar el seu taller a Manlleu Actua, un festival de teatre per joves i infants, el dissabte 1 de juny. També aquest mateix grup participarà el dissabte 8 de juny al Festival d’Arts al Carrer i Llocs Extraordinaris el Sense Portes d’Argentona.