Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza ‘Fent Xarxa Mataró’, una jornada participativa per a les entitats de la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament organitza ‘Fent Xarxa Mataró’, una jornada participativa per a les entitats de la ciutat

El projecte “Fent Xarxa Mataró” neix amb la finalitat que les entitats comparteixin experiències i visions, progressin en el seu empoderament i puguin ampliar el seu radi d’acció per millorar la vida associativa i la cohesió social. La jornada, organitzada per l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, tindrà lloc el dissabte dia 1 de juny de 9.30 h a 13 h al Centre Cívic Cabot i Barba. La metodologia utilitzada per a la realització de la jornada inclourà la tècnica Edcamp, que es basa en un aprenentatge entre iguals, i és a través de la conversa i l’intercanvi com es desenvolupa.

A la ciutat de Mataró hi ha més de 700 entitats. Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats es treballa amb l’objectiu de dotar aquestes entitats d’eines perquè puguin créixer i millorar la seva gestió dia a dia.
 
Fent Xarxa Mataró treballarà en tres grans eixos: Els recursos de les entitats, la formació i les bones pràctiques. Un bon nombre d’aquestes entitats gestionen i organitzen els seus recursos de manera estructurada, amb un ampli ventall d’eines al seu abast que poden compartir amb altres entitats que les poden requerir. Així mateix, les entitats podran coconstruir, compartir, i crear coneixements relacionats amb la formació que s’ofereix a les entitats. L’objectiu, per tant, serà detectar necessitats, copsar la realitat i a partir d’aquí complementar l’oferta formativa que es programa per a entitats. Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats es volen potenciar també les bones pràctiques que realitzen algunes entitats que poden resultar exemplificants i inspiradores per a la resta d’associacions existents. És per això que és adient que aquests casos d’èxit es coneguin i puguin ser d’utilitat per al conjunt del teixit associatiu mataroní.
 
La metodologia utilitzada per a la realització de la jornada inclourà la tècnica Edcamp, que es basa en un aprenentatge entre iguals, i és a través de la conversa i l’intercanvi com es desenvolupa. En un Edcamp no hi ha un programa definit per l’organització, ja que són els participants els qui construeixen conjuntament el programa a partir dels temes que són del seu interès.
 
La trobada Fent Xarxa Mataró té caràcter col·laboratiu i vol contribuir en el desenvolupament del treball en xarxa entre el teixit associatiu de Mataró. Les entitats que desitgin conèixer noves entitats, dir quina formació els agradaria rebre, compartir idees i propostes, compartir recursos, conèixer bones pràctiques que funcionen en altres entitats i proposar idees de millora, tenen doncs al davant una molt bona oportunitat.
 
Hi podran participar totes les entitats registrades al Registre Municipals d’Entitats de l’Ajuntament de Mataró. Per participar a la jornada cal inscripció prèvia. Les inscripcions es poden realitzar a través del web www.mataro.cat/entitats

Publicat a