Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reordenarà i millorarà el Parc del Nord

Escoltar

L’Ajuntament reordenarà i millorarà el Parc del Nord

El projecte, ara en licitació, té un pressupost de 152.000 €

L’Ajuntament de Mataró durà a terme a partir del mes abril treballs de millora al Parc del Nord que permetran reordenar aquesta zona verda del barri de Vista Alegre. El projecte es va explicar ahir als veïns de la zona en una reunió informativa presidida per l’alcalde, David Bote, i a la qual va assistir també el regidor d’Espais Públics, Miquel Àngel Vadell.
El Parc del Nord ocupa una superfície de 29.224 m² i se situa entre els carrers d’Almeria i de Salvador Espriu. L’espai verd integra al seu interior el Centre Social Carrer d’Almeria i el Camp Municipal de Futbol Vista Alegre-Els Molins en el seu punt més alt.
D’una banda, els treballs previstos reordenaran els itineraris i milloraran la connectivitat del parc. Així, la plaça d’accés des de la ronda de Sant Oleguer es configurarà de nou situant-la a una cota lleugerament inferior a l’actual i creant una zona d’estada amb bancs adaptats a la topografia. L’espai es connectarà mitjançant escales formades per travesses de fusta amb la rampa de formigó que dóna al carrer d’Almeria, amb el centre social i amb el camp de futbol.
D’altra banda, l’àrea perimetral del camp de futbol s’ampliarà de 2 a 2,5 m, s’eliminaran les plantes arbustives per millorar les vistes i es reubicaran els bancs existents. El drenatge en aquest punt es millorarà amb una canalització de grava que finalitzarà en un mur de gabions per retenir el terreny. Al costat oest del camp s’instal·larà una barana de fusta com element de protecció.
També està previst ubicar a dins de la zona verda un nou parc urbà de salut amb aparells de gimnàstica per a la gent gran.
El projecte de millora del parc està aprovat i en aquests moments es troba en procés de licitació per adjudicar-lo a una empresa constructora. Es preveu que les obres, que tenen un pressupost de 152.236,62 € (IVA inclòs), puguin començar al mes d’abril. Tindran un termini d’execució de tres mesos.