Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ultima les obres de la nova xarxa de fontaneria de l’Escola Maria Mercè Marçal

Escoltar

L’Ajuntament ultima les obres de la nova xarxa de fontaneria de l’Escola Maria Mercè Marçal

La substitució total de la xarxa de distribució d’aigua vol eradicar els problemes de control sanitari de l’equipament, ja que ni els nombrosos tractaments realitzats ni les actuacions fetes en la instal·lació anterior havien pogut eliminar la presència de legionel·la.

L’Escola Maria Mercè Marçal tindrà el proper curs una nova xarxa de fontaneria. L’actuació, que s’està executant aquest estiu, ha de posar fi a la reaparició persistent del bacteri de la legionel·la en l’anterior xarxa d’aigua malgrat les diferents mesures de xoc que s’han pres en els darrers anys.

La primera analítica que va donar positiva en legionel·la al circuit d’aigua calenta de l’escola data del juny de 2016, dins els controls periòdics que l’Ajuntament fa als equipaments municipals. Es van fer els tractaments marcats pels protocols del Ministeri de Sanitat i es va instal·lar una xarxa provisional paral·lela per fer arribar l’aigua potable des d’un altre equipament proper. Es va decidir mantenir aquesta instal·lació provisional fins tenir la certesa que, passat un temps, la legionel·la no tornava a aparèixer als controls.

Malgrat que les analítiques van mostrar inicialment la desaparició del bacteri, aquest va reaparèixer als controls fets a l’estiu de 2017. Donat que ni els continus tractaments realitzats ni les modificacions que s’anaven executant en la xarxa de distribució d’aigua aconseguien eradicar la presència de la legionel·la, l’Ajuntament va decidir l’any passat renovar totalment la instal·lació. L’obra inclou la substitució de totes les canonades des de l’escomesa a tots els punts de consum, i fins i tot la instal·lació de noves aixetes per eliminar qualsevol element que pugui estar contaminat.

En aquests moments els treballs de fontaneria ja han finalitzat i s’estan fent els treballs de revestiment d’obra. Abans d’iniciar el curs es farà un tractament de neteja i desinfecció de la nova xarxa i una analítica de control. Els treballs estan adjudicats a l’empresa Electricitat Boquet, SL per un import de 96.800 € (IVA inclòs), subvencionats pels ajuts de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.


Galeria d'Imatges

Publicat a