Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde, David Bote, nomenat vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya

Escoltar

L’alcalde, David Bote, nomenat vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya

L’Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya ha aprovat avui els nous càrrecs al capdavant del Comitè Executiu de l’entitat. La presidència de l’FMC recau en l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i l’alcalde de Mataró, David Bote, és un dels nous vicepresidents.

L'alcalde, David Bote, durant l'Assemblea de l'FMC
L'alcalde, David Bote, durant l'Assemblea de l'FMC

La 30a Assemblea General de l’FMC s'ha reunit aquest matí a Barcelona. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC), és la nova presidenta de l’entitat, rellevant així Xavier Amor (PSC), alcalde de Pineda de Mar, que havia estat al capdavant des del 2013

Les vicepresidències recauen en David Bote, alcalde de Mataró; Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

Completen el Comitè Executiu de l'FMC, a més dels ja citats, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Francesc Alemany, alcalde de Palafolls; Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Adam Tomàs, alcalde d'Amposta; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Sergi Vallès, president de la Mancomunitat del Penedès; Lourdes Aluja, alcaldessa del Pradell de la Teixeta; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Albert Corberó, alcalde de Súria; Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit; Josep López, alcalde d'Ullà; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Ignasi Simon, alcalde de Lliça d'Amunt.

L'Assemblea de l'FMC ha aprovat una resolució sobre la unificació del municipalisme, en la que s'acorda treballar per tal d'elaborar una proposta d'unificació de les entitats municipalistes; i constituir una taula paritària entre l'FMC i l'ACM que iniciï els treballs per fer possible aquesta unificació durant el present mandat municipal.

En aquesta assemblea també s'han ratificat el pressupost de l'entitat corresponent a l'exercici 2019, els comptes anuals corresponents a l'exercici econòmic de 2018 i la Memòria d'activitats i de gestió de l'entitat corresponent a l'any 2018.