Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’auditoria de la Q de Qualitat Turística concedeix de nou l’excel·lent a les platges del Varador i del Callao

Escoltar

L’auditoria de la Q de Qualitat Turística concedeix de nou l’excel·lent a les platges del Varador i del Callao

Les platges del Varador i del Callao obtenen un any més la certificació Q de Qualitat turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). Els auditors que valoren els mèrits per aconseguir el reconeixement han tingut en compte factors com la incorporació de nous serveis a les platges o la participació de Mataró en el projecte europeu d’economia blava Bluact.

El distintiu a la platja del Callao. Foto: Ajuntament
El distintiu a la platja del Callao. Foto: Ajuntament

Aquestes dues platges han obtingut de manera reiterada la Q de Qualitat des de 2010. Es tracta d’un reconeixement d’àmbit internacional que L’ICTE atorga a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat en els serveis que presten als usuaris.

L’auditoria de qualitat de les platges té en compte aspectes com la planificació, l’organització, la gestió ambiental, la gestió dels recursos, el procés de control i la millora contínua de la qualitat turística de la platja. Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. Les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa obtenint una nota de 9,1.

Entre els punts forts d’aquest any es troba la millora contínua de les platges amb la incorporació de nous serveis com el canal d’embarcacions, la pèrgola i extensió de les passeres com a suport al bany assistit o el nou Park Workout per realitzar exercicis d’entrenament, tots ells a la platja del Varador. A la platja del Callao també s’ha instal·lat aquest estiu un nou punt fix de connexió wifi.

A més, l’auditoria ha destacat les diferents accions de conscienciació ambiental a les platges que han impulsat aquest any entitats com Posidònia 2021 i la Fundació CRAM, amb el suport de l’Ajuntament, la Fundació Iluro i Bankia (neteja de platges, tallers infantils de sensibilització,..). La participació de Mataró en el projecte europeu d’economia blava Bluact, també ha estat un dels punts forts valorats, així com l’augment de la freqüència en les neteges de desinfecció de les dutxes de les platges.

 

Beneficis de la Q de Qualitat

Pel que fa als beneficis, aquesta norma és una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, reconeguda per la Organització Mundial del Turisme, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris.

Com a destinació, aporta a Mataró un valor afegit respecte a d’altres platges del territori:

  • És diferenciadora, perquè únicament poden obtenir-la aquelles platges que asseguren uns nivells mínims de servei.
  • Ajuda a posicionar turísticament Mataró i a assegurar una bona imatge amb la implantació de la qualitat i de la millora contínua de les platges.
  • Permet la utilització de la marca “Q” com instrument de promoció i comercialització.
  • Millora la coordinació del sector públic i privat.
  • Suposa un reconeixement per part del sector turístic, operadors i clients.

L’obtenció d’aquest distintiu obliga a l’Ajuntament a fer un seguiment continu de cada servei auditat, garantint així una metodologia de gestió, control i detecció de necessitats que permet mantenir uns estàndards de qualitat en cada àmbit. El reconeixement es visualitza a les platges certificades amb una bandera de color blanc, que conté una ‘Q’ blanca sobre un fons blau, i als panells informatius situats al passeig Marítim.