Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enfonsament parcial de dos immobles del carrer de Santa Teresa fa desallotjar per seguretat els edificis contigus

Escoltar

L’enfonsament parcial de dos immobles del carrer de Santa Teresa fa desallotjar per seguretat els edificis contigus

L’ensorrament de l’interior de dos edificis de local comercial i pis ubicats als números 25 i 27 del carrer de Santa Teresa va obligar dissabte a l’Ajuntament de Mataró, la Policia Local i els Bombers de la Generalitat a ampliar el desallotjament preventiu als dos immobles contigus. El carrer es manté tallat en el tram afectat i l’Ajuntament ha iniciat avui treballs d’enderroc manual d’urgència per assegurar les façanes.

Les finques afectades, on s'estan fent treballs d'enderroc manual. Foto: Ajuntament
Les finques afectades, on s'estan fent treballs d'enderroc manual. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ja va determinar dijous passat, 19 de desembre, el desallotjament preventiu del número 27, després que els inquilins de l’edifici alertessin sobre les esquerdes aparegudes a envans i al terra del primer pis. L’immoble estava format per un local comercial en planta baixa, ocupat per una botiga, i una planta pis on vivien dues persones.

L’edifici va ser desallotjat el mateix dijous i Bombers de la Generalitat va realitzar un apuntalament d’urgència. El número 25, també format per planta baixa i pis, estava desocupat i tapiat pel mal estat de l’immoble. Divendres, l’Ajuntament va requerir als propietaris dels dos edificis dur a terme les accions pertinents per garantir la seguretat de les finques.

L’enfonsament va tenir lloc dissabte sobre les 16.30 h. Va afectar a la major part de l’interior dels dos immobles (la part central de la coberta i sostre de la planta baixa de les dues cases de cos i la mitgera entre elles), sense que es produïssin danys personals i quedant en peu les façanes, part de la coberta i el volum posterior del número 27. Tècnics municipals, Policia Local i Bombers van inspeccionar els edificis contigus, els números 23 i 29, i van decidir el desallotjament de les tres persones que hi viuen en prevenció de nous enfonsaments de les estructures que queden en peu, que no podran tornar a ocupar els habitatges fins que no es disposi d’un informe de solidesa estructural dels immobles. En total, són 5 les persones desallotjades entre dijous i dissabte, que provisionalment han anat a casa de familiars o amics.

El tram afectat del carrer, entre els números 23 i 31, va quedar tallat a la circulació tant de vehicles com de persones. Fins que la seguretat quedi garantida, només es permet l’accés dels veïns als habitatges situats davant del lloc del sinistre. Les dues sabateries davant dels immobles afectats tampoc poden obrir.

L’Ajuntament notificarà als propietaris del dos edificis que han d’enderrocar-los. Mentrestant, s’està fent càrrec des d’avui de manera subsidiària dels treballs d’enderroc manual de la part superior de la façana i coberta de les dues finques, necessaris per consolidar i estabilitzar les estructures. Un cop fets els treballs, es preveu restablir parcialment la circulació de vianants per la zona deixant delimitat amb tanques l’espai afectat.

Galeria d'Imatges