Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 6a edició del cicle “A la vora del Jazz” combina el bo i millor del jazz internacional i nacional

Escoltar

La 6a edició del cicle “A la vora del Jazz” combina el bo i millor del jazz internacional i nacional

Del 14 al 30 de març es faran 5 concerts a diferents espais de la ciutat

Cartell del festival d'enguany, obra de Sit Cantallops
Cartell del festival d'enguany, obra de Sit Cantallops

El cicle “A la vora del Jazz”, coorganitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Jazz Maresme, arriba a la 6a edició consolidat com a festival de referència del gènere al Maresme. La programació d’enguany ofereix recitals amb destacades propostes nacionals, al costat de músics internacionals.


Del 14 al 30 de març es podrà gaudir de 5 concerts a diferents espais de la ciutat: el Casal l’Aliança, Sala Clap, Celler Castellví i la plaça de la Muralla. A cada concert hi haurà servei de bar i oferta gastronòmica.


“A la vora del Jazz” té per objectiu donar continuïtat a la tasca de difusió d’aquest gènere musical que durant tot l’any fa l’Associació Jazz Maresme a través de jam sessions cada segon dijous de mes i altres activitats relacionades amb el jazz..


Seguint la tradició, el cartell del festival ha estat encarregat a un artista mataroní. Enguany l’obra és de l’artista mataronina Sit Cantallops. 
 

La programació

El concert inaugural serà dijous 14 de març a la Sala Casal l’Aliança amb el concert que oferiran la Big Band Jazz Maresme, acompanyats de la veu destacada de Jonathan Herrero i el saxo de Big Dani Pérez. El repertori estarà basat sobretot amb el soul.


La segona cita del festival serà dijous 21 a la Sala Clap amb una Jam Session amb un dels grans del jazz del país, Joan Chamorro, director de la Sant Andreu Jazz Band. 


El millor jazz es traslladarà a l’aire lliure el matí del dissabte 23 de març per oferir el ja tradicional Jazz a la plaça. Enguany hi participaran tres Big Bands d’escoles de música: la Big Band de l’Escola Municipal de Música Mataró, la Ohio Big Band de l’escola de música El Carreró de Mataró i la Big Band Flash de l’escola La Concepció de Barcelona.Dijous 28 de març a la Sala Casal l’Aliança arribarà una de les grans cites del festival, Jim Mullen Organ Trio & Zoe Francis. Jim Mullen és una llegenda de la guitarra del jazz europeu i pioner del moviment britànic de jazz fusió durant els anys setanta. Nascut a Glasgow el 1946, Mullen va actuar amb pràcticament tots els grans de l’època i ha estat guardonat diverses vegades amb el premi Best Guitar in British Jazz.
 

El festival es clourà dissabte 30 de març al Celler Castellví amb el concert de Marc Ferrer Trio & Marian Barahona. Marc Ferrer Trio és una formació que rememora la millor tradició del piano jazz des d'una òptica particular. Per a aquesta ocasió faran un canvi de registre incorporant la veu de Marian Barahona per oferir un repertori basat en el jazz i el blues clàssic, i amb pinzellades de gòspel i soul.
 

“A la vora del Jazz” està organitzat per l’Associació Jazz Maresme, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Fabrés Produccions i la Casa de la Música de Mataró, així com amb el patrocini de Roy Assessors, l’Aliança de Mataró i el Celler Castellví i la col•laboració de Musicop, El Casal Bar, URH Hotels, l’Escola Municipal de Música de Mataró, l’Escola de Música El Carreró i l’Escola La Concepció. 
 

Les entrades als concerts es podran comprar a través de la pàgina ww.jazzmaresme.com, presencialment a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimecres de 18 a 20 h) i des d’una hora abans a la taquilla.