Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena fa obres de millora estructural

Escoltar

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena fa obres de millora estructural

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, amb 375 anys d’història, realitza obres de millora i manteniment en l’edifici per un valor de 300.000 € que han estat aportats per l’Ajuntament de Mataró. La primera fase, realitzada del febrer al juliol del 2019, va consistir en adaptar-se a la normativa d’incendis i reforçar l’estructura general de l’edifici. La segona fase, ara en marxa, consisteix en la reparació i el manteniment de la façana lateral, la del carrer de Sant Pelegrí.

L’edifici de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena porta en funcionament més de 350 anys de forma ininterrompuda i actualment requereix d’una actuació integral que vagi en consonància amb els usos actuals i amb els del futur. En una primera fase s’han fet obres de consolidació estructural i actuacions per garantir les condicions dels recorreguts d’evacuació i els sistemes de detecció i extinció d’incendis.

Un cop acabada aquesta primera fase d’obres, ara és el torn de la reparació i manteniment de la façana lateral, la del carrer de Sant Pelegrí. Les obres són per reparar patologies i consolidar alguns elements que conformen la cornisa de la façana lateral del complex. També s’aprofita per consolidar una part de l’acabat exterior de l’edificació amb consonància amb les directrius del departament de Patrimoni de l’Ajuntament.

El pressupost global de les intervencions és de 300.000 € i es preveu que les obres estiguin enllestides durant el mes de desembre.