Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena dona el seu fons documental d’entre els anys 1790 i 2005 a l’Ajuntament

Escoltar

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena dona el seu fons documental d’entre els anys 1790 i 2005 a l’Ajuntament

El Ple ordinari del 7 de novembre va aprovar per unanimitat la donació de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena del seu fons documental des de l’any 1790 fins al 2005. Un conjunt de memòries, decrets, informes, convenis i altres documents relatius al tractament de la sanitat a la ciutat que es podran consultar a través del servei de consulta de l’Arxiu Comarcal del Maresme que gestionarà aquest fons conjuntament amb l’Arxiu Municipal de Mataró. Aquesta és la tercera donació que fa la Fundació Hospital a l’Ajuntament, les altres van ser l’any 1961 i 1992.

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, en l’any del seu 375è aniversari, ha cedit a l’Ajuntament de Mataró el seu fons documental amb arxius que daten des de l’any 1790 fins al 2005. Les tipologies dels documents cedits són decrets, memòries, subvencions, autoritzacions, documentació notarial, informes, convenis, plànols i cartes relatives a l’administració de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

L’Ajuntament de Mataró aprecia la importància d’aquest fons pel que disposarà de documents de caràcter històric i del tractament de la sanitat de la ciutat al llarg dels segles i reconeix l’interès públic col·lectiu i el valor d’aquests fons que és de gran importància per a la ciutat, per als investigadors i per a la societat en general. El contracte de donació, a títol gratuït i sense cap mena de contraprestació, s’ha aprovat en el Ple ordinari del 7 de novembre.

Aquesta és la tercera donació que la Fundació Hospital fa a l’Ajuntament de Mataró, les altres dues van ser l’any 1961 i 1992 quan es van donar documentació d’un lot de pergamins (dels segles XII fins al XVII) i de 134 capses d’arxiu amb llibres d’actes, comptabilitat, llibres d’entrada de malalts, llibres d’òbits, entre d’altres.

La donació d’ara, així com tota la documentació històrica referent a la Fundació Hospital, es pot consultar a les instal·lacions de l’Arxiu a Can Palauet (Carrer Palau, 32).