Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat cedeix a Mataró la carretera N-II al seu pas pel municipi i es faran actuacions de millora a la via

Escoltar

La Generalitat cedeix a Mataró la carretera N-II al seu pas pel municipi i es faran actuacions de millora a la via

L’Ajuntament de Mataró serà el titular dels 3,66 km de la carretera N-II que passen pel municipi. El conveni de cessió signat per la Generalitat i l’Ajuntament preveu executar les primeres obres de millora per pacificar el trànsit i transformar en un carrer urbà aquesta via, que ara suporta un trànsit diari d’uns 30.000 vehicles.

L’Ajuntament de Mataró va iniciar al 2010 els primers tràmits per obtenir la cessió de l’N-II i tenir capacitat d’actuació sobre la senyalització i millores d’urbanització que es volen desenvolupar en aquesta via, que en tram urbà ja agafa el nom d’avinguda del Maresme. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de Mataró, David Bote, han signat avui el conveni de cessió que afecta a un tram de 3,66 km (entre els punts quilomètrics 644+230 i 647+890) i contempla ja les primeres actuacions de millora.

La cessió es farà en dues fases. A partir d’avui, amb la formalització del conveni, ja s’ha cedit al municipi el tram entre la riera d’Argentona i el pas del Cargol). El conveni preveu que l’Ajuntament executarà un seguit de tasques de condicionament, adequació i remodelació en aquest primer subtram, finançades pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb una subvenció de 240.000 € que es rebrà en el termini de 2 mesos. Les actuacions contemplades són millores de l’enllumenat, asfalt i senyalització de la via.

El següent subtram, entre el Cargol i la riera de Sant Simó, serà cedit al municipi quan la Generalitat finalitzi la construcció d’una rotonda prevista a la zona de Sant Simó. Aquestes obres, que tenen un cost aproximat de 565.000 €, s’executaran en el termini màxim de 2 anys a comptar des d’avui. Un cop enllestits els treballs, la cessió d’aquest segon tram de l’N-II es farà efectiva per resolució del conseller competent.

Per últim, el conveni de cessió també preveu que el Departament de Territori i Sostenibilitat redactarà, en coordinació amb els tècnics municipals, el projecte constructiu d’una rotonda a l’alçada del Cargol. La redacció del projecte té un cost estimat de 49.366 € que finançarà l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU. Una vegada redactat, la Generalitat lliurarà el projecte a l’Ajuntament perquè decideixi sobre la seva tramitació, aprovació i execució de les obres.

Les actuacions a l’N-II es complementaran en el futur amb el desenvolupament urbanístic del sector Iveco-Pegaso, que permetrà endreçar la façana marítima entre el TecnoCampus i l’estació de tren i que també suposarà actuar sobre la banda mar de la via en aquest àmbit per part dels promotors. Així mateix, l’Ajuntament està negociant amb l’Estat, Adif i Renfe la proposta d’integrar l’estació de tren amb el futur pas de la ronda Barceló-Port, que millorarà l’accessibilitat a la zona marítima travessant l’avinguda del Maresme/N-II.

 

 

Galeria d'Imatges

Publicat a