Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Llançadora de projectes d’innovació social ha assessorat nou iniciatives empresarials

Escoltar

La Llançadora de projectes d’innovació social ha assessorat nou iniciatives empresarials

Avui ha tingut lloc l'ultima sessió cloenda de la quarta edició d’aquest programa gratuït de suport i acompanyament a projectes empresarials de transformació social

La Llançadora de projectes d’innovació social ha posat el punt i final a la quarta edició, durant la qual s’han assessorat i acompanyat nou iniciatives empresarials de transformació social. El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, ha assistit avui a l’última sessió, celebrada a Cafè de Mar.

En aquesta quarta edició, la Llançadora s’ha centrat en l’acompanyament al llançament de projectes d’innovació social per arribar a un públic més ampli, però mantenint la filosofia d’acollir projectes de transformació social i relacionats amb els valors de l’economia social i solidària. Avui, després de tres mesos de treball conjunt, les iniciatives han presentat la feina feta i els assistents a la sessió han pogut aportar-los suggeriments i propostes.

Els projectes que han participat en la quarta edició de la Llançadora són:

-Obrador compartit del Maresme: serveis de càtering, aula de cuina i activitats per promoure la sobirania alimentària.

-Teatral-ment: tallers educatius sobre perspectiva de gènere a través del teatre social.

-Coopkoppelli: educació, gestió i producció d’arts escèniques aplicades a àmbits socials, laborals, educatius i culturals.

-Artesorio 147: espai dedicat a la creació artística interdisciplinar obert a artistes locals i internacionals.

-Soteria Mataró: servei residencial i comunitari d’atenció a persones en situació de crisi de salut mental basat en valors humans i en un ús reduït de les medicacions.

-Minimon: decoracions sostenibles, coeducatives i pedagògiques adreçades a serveis de lleure i educació infantil per alleugerir costos econòmics i laborals.

-L’Essència: projecte de l’Associació Joao Martí de creació d’una botiga de perfums a granel i cosmètica natural que dona llocs de feina a dones del barri de Rocafonda.

-Kmaus: iniciativa basada en el treball per explorar les fronteres del moviment dels cossos i les seves emocions amb el llenguatge audiovisual.

-Mar Mollet: projecte que ofereix acompanyament de processos vitals des d’una visió sistèmica: intervencions a l’aula, gestió de conflictes, tallers de cohesió grupal...

Al llarg de tres mesos, els nou projectes participants a la Llançadora han rebut formació especialitzada en diferents àmbits (economia i innovació social, model de negoci, comunicació i màrqueting, planificació econòmica i financera...). També s’han celebrat sessions individuals d’acompanyament de la implementació del projecte, visites a models referents i networking amb altres iniciatives del territori per crear sinergies i fomentar el treball en xarxa.

La Llançadora de projectes d’Innovació Social està impulsada per l’Ajuntament de Mataró amb l'objectiu de promoure la cultura emprenedora de la ciutat, impulsant el desenvolupament de projectes amb impacte social al territori. Es tracta  d’una línia d’actuació del projecte transversal “Innovació social a Mataró: motor de desenvolupament econòmic al territori”, emmarcat Programa de Projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).