Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí acull la presentació del projecte que portarà a set artistes de Mataró a exposar a Nova York

Escoltar

La Nau Gaudí acull la presentació del projecte que portarà a set artistes de Mataró a exposar a Nova York

La iniciativa, que és una producció del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, es podrà veure a l’Instituto Cervantes de la ciutat americana al marçAquesta tarda s’ha presentat a la Nau Gaudí de Mataró l’exposició “Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat exposen a Nova York”, que del 7 al 31 de març es podrà veure a l’Insituto Cervantes de Nova York. Aquesta és una iniciativa impulsada per Lluís Bassat i produïda pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró.


Lluís Bassat ha exercit de mestre de cerimònies i ha explicat com s’ha aconseguit que per primera vegada la ciutat de Mataró exposi conjuntament a Nova York. La comissària de l’exposició i directora del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Núria Poch, i el crític d’art Pere Pascual han parlat dels artistes que participen del projecte i de la qualitat de les obres que han creat per a l’ocasió.


El públic ha pogut veure en exclusiva les obres de Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Jordi Prat Pons, Josep Serra, Perecoll, Marc Prat i el fotògraf Ramon Manent abans que aquestes marxin cap a la ciutat nord-americana.

 


A l’Insituto Cervantes, situat al cor de Manhattan, s’exhibiran 11 peces. Són teles del mateix format (100 x 81 cm) algunes presentades en format vertical i d’altres en horitzontal. Tots els artistes estan representats a la Col·lecció Bassat.

L’acte s’ha clausurat amb la intervenció de l’alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Núria Moreno, que han destacat el potencial artístic de la ciutat i que aquest projecte s’inclou dins el Pla Estratègic Mataró 20/22 amb l’objectiu de posar en valor la ciutat de Mataró al món.

 


La mostra és possible gràcies al compromís i la implicació per part de tots els implicats que no reben cap remuneració per la seva participació en el projecte. 

 


L’aportació de Ramon Manent a l’exposició serà a través de dues imatges de la Nau Gaudí que servirà per mostrar la primera obra d’Antoni Gaudí al cor de Manhattan.

Quan s’acabi l’exposició les obres seran donades a l’Instituto Cervantes.
Sobre el ConsorciEl Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, va constituir-se l’any 2009 amb la finalitat de difondre i exhibir la Col·lecció Bassat, així com contribuir a la conservació, l’estudi, l’exposició i l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra d’artistes catalans o relacionats amb la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme. La seu s’ubica a la Nau Gaudí.

 


Les obres de la Col•lecció Bassat constitueixen un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Des dels seus inicis, l’any 1973, la col•lecció no ha parat de créixer, reunint peces d’artistes de prestigi internacional i recuperant el nom de figures menys conegudes amb la voluntat de reivindicar la seva obra i de reconèixer la seva trajectòria.