Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament decreta serveis mínims davant la vaga convocada per demà, 18 d’octubre

Escoltar

L'Ajuntament decreta serveis mínims davant la vaga convocada per demà, 18 d’octubre

La convocatòria de vaga pot afectar als diferents serveis municipals. L’Ajuntament ha decretat serveis mínims per garantir l’atenció en aquells que es consideren essencials. Entre aquests, el registre de documents i l’atenció ciutadana es garanteix a l’OFIAC de la Riera i les escoles bressol municipals obriran com a mínim amb un terç de la plantilla.

Oficina Local d'Habitatge. Foto: Arxiu
Oficina Local d'Habitatge. Foto: Arxiu

Amb motiu de la vaga general convocada per demà divendres 18 d’octubre per les organitzacions Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i Intersindical-CSC, l’Ajuntament de Mataró ha decretat els corresponents serveis mínims per garantir el funcionament dels serveis públics essencials.

El decret de l’Ajuntament estableix que es garantiran els serveis mínims a les següents àrees:

-Àrea de Presidència i Estratègia Mataró:7 persones als diferents serveis que en formen part. Es garanteix el servei de l’Oficina d’Atenció Ciutadana Centre (La Riera, 48), i l’accés al registre de documents. Les oficines de Rocafonda i Cerdanyola estaran obertes en funció de la disponibilitat de personal i, igual que l’OFIAC Centre, en l’horari habitual dels divendres, de 9 a 14 h. Les oficines de Pla d’en Boet, Cirera i Molins romandran tancades.

-Àrea d’Administració General: 4 persones als serveis de Recursos Humans i Organització i de Relacions Laborals i Assistència Jurídica.

-Àrea de Serveis a la Ciutadania: 7 persones al Servei de Benestar Social i 35 persones més a les 9 escoles bressol i l’Institut Miquel Biada. A les escoles bressol es garanteix la presència, en tots els casos, de la directora i un terç de la plantilla, i a l’Institut Miquel Biada de la direcció del centre. No s’han decretat serveis mínims a l’Escola d’Adults Can Noè, al Centre de Formació Permanent Tres Roques ni a l’Escola Municipal de Música.

- Àrea de Qualitat Urbana: 10 persones als serveis d’Espais Públics, Protecció Civil i Salut, i Mobilitat.

El personal municipal assignat al Sistema Intern d’Atenció a Urgències (SIAU) estarà disponible per cobrir les eventualitats que sorgeixin fora de l’horari laboral.

La vaga pot afectar també al funcionament d’altres equipaments municipals (centres cívics, casals municipals de la gent gran, espais joves, poliesportius municipals, equipaments culturals, etcètera), que desenvoluparan la seva activitat habitual en funció de la disponibilitat de personal.

La Policia Local farà el servei ordinari. Pel que fa al transport públic, Mataró Bus té previst oferir el servei amb normalitat, tot i que els horaris es poden veure afectats per possibles manifestacions.

L’empresa municipal PUMSA garanteix serveis mínims en tots els seus serveis (Oficina Local d’Habitatge, aparcaments de rotació, zona blava, grua, etc.).Per la seva banda, l’empresa municipal Aigües de Mataró només mantindrà el servei d’avaries en funcionament.