Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament prioritzarà l'avaluació per competències en la cobertura definitiva de prop de 200 places fins al 2021

Escoltar

L'Ajuntament prioritzarà l'avaluació per competències en la cobertura definitiva de prop de 200 places fins al 2021

El Ple va aprovar les noves bases generals que regularan tots els processos selectius que es duran a terme per estabilitzar la plantilla

El Ple municipal, celebrat dijous 17 de gener, va aprovar per unanimitat les noves bases generals que regularan tots els processos selectius de l’Ajuntament per cobrir llocs de treball de forma temporal i definitiva, i també les bases per consolidar places d’ocupació temporal. Amb l’objectiu d’estabilitzar la plantilla, l’Ajuntament té aprovada una oferta d’ocupació pública de 198 places a cobrir de forma definitiva durant els propers tres anys.

 


Les noves bases reguladores dels processos selectius aprovades al Ple s’han treballat i consensuat amb els representants sindicals. Aquestes bases també preveuen que les places ocupades de forma interina amb anterioritat a l’1 de gener de 2015 puguin proveir-se per la via de la consolidació de l’ocupació temporal (COT) prevista per la Llei 6/2018 de Pressupostos Generals de l’Estat, que posa en valor els serveis prestats ocupant aquests llocs de treball.

 




Cursos de capacitació i avaluació per competències




El document aprovat també preveu diversos aspectes de millora en el disseny i la gestió dels processos de selecció, i consolida elements clau en el sistema d’avaluació per competències: gravació audiovisual obligatòria de les proves i entrevistes, incorporació d’un representant dels treballadors com a observador/a i un nou protocol d’actuació durant el període de prova o pràctiques.

 


A més, com a novetat i per millorar la professionalització de la funció pública, les convocatòries específiques d’accés a places de funcionari/ària de carrera o personal laboral fix, podran preveure la realització, com a part del procés selectiu, d’un curs de capacitació sobre les matèries pròpies de del lloc de treball, adequat al corresponents grups de titulació i a les especialitats professionals. L’Ajuntament treballarà per a l’homologació d’aquesta formació per part de l’Escola de l’Administració Pública de Catalunya.

 


En aquest sentit ja s’ha creat un grup de treball que està definint els mòduls de formació bàsica o d’acollida als nous treballadors perquè disposin de formació i informació tant de l’entorn socioeconòmic de la ciutat com de l’estructura organitzativa i els procediments de l’Ajuntament.

 




198 places a cobrir de forma definitiva




Actualment, un 23 % dels llocs de treball de l’Ajuntament són places que estan ocupades de forma interina.

 


Entre l’oferta d’ocupació pública aprovada per als propers 3 anys hi destaca el personal docent de l’Institut Miquel Biada (30 places) i de les escoles bressol municipals (21 places); el personal administratiu (39 places) i el de serveis (19 places).

 


El detall de les places convocades (nombre, tipologia, etc.) es pot consultar a l’apartat “Treballa a l’Ajuntament!” del web municipal.