Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les beques per a estudis de grau al TecnoCampus passen de 17 a 30 i valoraran la procedència geogràfica

Escoltar

Les beques per a estudis de grau al TecnoCampus passen de 17 a 30 i valoraran la procedència geogràfica

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca es basen en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic. Aquests ajuts també beneficiaran especialment els futurs estudiants, sobretot noies, que vulguin cursar graus dels àmbits de les enginyeries

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha publicat les bases per optar a una de les beques per finançar, totalment o parcialment, els estudis de grau. La convocatòria és substancialment diferent a la d’anys anteriors, ja que augmenten el nombre de places becades i s’introdueixen nous criteris d’assignació. De les 17 beques de l’any passat, es passa a les 30 d’aquest any.

Els criteris de valoració dels candidats a obtenir beca es basen en factors socioeconòmics i d’expedient acadèmic, prioritzant els primers respecte els segons, i es valora la procedència geogràfica (amb puntuació per als residents a Mataró i, en menor mesura, a la resta de municipis del Maresme). Es vol reconèixer, així, la territorialitat del projecte i l’esforç fet pels ciutadans mataronins en el projecte del TecnoCampus, impulsat per l’Ajuntament.

També es prioritzen aquells que optin per cursar estudis de grau de l’àmbit de les enginyeries, i s’afavoreixen les noies, entre les quals la manca de vocacions femenines ha motivat que els darrers mesos el TecnoCampus hagi posat en marxa el projecte TecnoGirl.

El model de beques pretén arribar a més persones ser més gradual. En funció dels punts que assoleixin, els candidats podran optar a una de les cinc beques pel 100 % del preu de la de la matrícula, una de les cinc beques pel 75 %, una de les deu beques pel 50% o una de les deu beques pel 25 %. El termini per optar a la beca acaba el 22 de maig, i es pot consultar tota la informació a www.tecnocampus.cat/beques.

Un cop obtinguda una d’aquestes beques, adreçades nous estudiants de grau, es renoven any a any, mentre duren els estudis i sempre que no canviï la situació econòmica de la unitat familiar de l’estudiant. El curs 2018-2019, el TecnoCampus ha atorgat un total de 58 beques a la matrícula de grau –entre noves adjudicacions i renovacions-, a les quals cal afegir les 15 beques a esportistes d’alt nivell perquè compatibilitzin esport i formació universitària. La Fundació TecnoCampus hi ha destinat el curs actual uns 300.000 euros, xifra que s’incrementarà amb l’ampliació del programa, de 17 a 30 noves beques, el proper curs.

Els propers anys, la voluntat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és buscar la cooperació amb entitats públiques i privades perquè participin econòmicament en els programes de beques.