Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les subvencions 2019 per a la millora dels edificis ja es poden sol·licitar

Escoltar

Les subvencions 2019 per a la millora dels edificis ja es poden sol·licitar

Les subvencions de l’Ajuntament per a la rehabilitació dels edificis 2019 és oberta fins al proper 30 de setembre amb un total de 600.000 € de pressupost municipal. Els ajuts són complementaris amb els que ha publicat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Per resoldre dubtes i donar informació sobre aquestes subvencions s’han organitzat quatre reunions informatives durant el mes de juny.

Les subvencions de l’Ajuntament a la millora dels edificis (rehabilitació, millora de l’accessibilitat i millora energètica) són en marxa. Tenen per objectiu fer front a les deficiències de conservació del parc d’habitatges de la ciutat incidint particularment en les comunitats amb més deficiències i dificultats, afavorint a la cohesió social i territorial de la ciutat. El pressupost és de 600.000 € per a diferents conceptes de rehabilitació.
 
Per a Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador es protegeixen tres tipus d’actuacions: a) reparació estructural, façanes, cobertes, terrats, mitgeres, celoberts i/o  patis i instal·lacions generals comuns necessàries per a resoldre les deficiències detectades a l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) i que hagin estat qualificades com a importants, greus o molt greus; b) obres per a assolir l’adequació en matèria d’accessibilitat de l’edifici com, per exemple, la instal·lació d’ascensors, rampes o altres dispositius d’accessibilitat; i c) obres de rehabilitació energètica que compleixin els requisits establerts en les bases.
 
Per a tota la ciutat, les obres que podran ser subvencionades són de reparació estructural, façanes, cobertes, terrats, mitgeres, celoberts i/o  patis i instal·lacions generals comuns necessàries per a resoldre les deficiències detectades a l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) i que hagin estat qualificades com a importants, greus o molt greus.
 
Les obres objecte d’ajut han d’haver estat executades i finalitzades entre l’1 de gener del 2019 i el 31 d’octubre del 2020.
 
En termes generals, la quantia és del 40 % del cost protegit amb un topall de 30.000 € per edifici o 2.000 € per habitatge, d’acord amb el que s’estableix a les bases. A més, els veïns que no sobrepassin un determinat llindar de renda poden sol·licitar a un ajut addicional del 30% .
 
La convocatòria de les subvencions municipals coincideixen amb les subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial, que publica l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i que presten especial atenció a obres de millora de l’accessibilitat i de l’eficiència energètica dels edificis i que estan disponibles per tota la ciutat. En algunes circumstàncies en funció del tipus d’obres a realitzar, les comunitats poden optar a rebre les dues subvencions.
 
La informació està disponible a la web d’habitatge o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, situada al carrer de Pablo Iglesias, 63, 1er Despatx 12.
 
La sol·licitud i la documentació requerida s’han de presentar per via telemàtica utilitzant l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, o presencialment a les Oficines d’Atenció al Ciutadà.
 
Reunions informatives
 
Per donar més informació a la ciutadania i resoldre possibles dubtes sobre les subvencions a la rehabilitació, millora de l’accessibilitat dels habitatges i la seva eficiència energètica i la realització de les ITE, així com pels avançaments reintegrables, s’han organitzat 4 reunions informatives durant el mes de juny. El calendari és el següent:
 
Dilluns 3 de juny, 19 h
Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110)
Dimarts 4 de juny, 13h
Centre Cívic Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6)
Dijous 13 de juny, 19 h
Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Monserrat Cuadrada, 1)
Dijous 17 de juny, 19 h
Associació Veïnal Cirera (carretera de Cirera, 33 )

Publicat a