Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb la V Mostra d’entitats de la Gent Gran i una quinzena d’activitats

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb la V Mostra d’entitats de la Gent Gran i una quinzena d’activitats

El Consell Municipal de la Gent Gran impulsa cada any un conjunt d’activitats al voltant de l’1 d’octubre quan se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran. Aquest 2019 se celebra, el 5 d'octubre, la V Mostra d’entitats de la gent gran a la plaça de Santa Anna, una iniciativa bianual que té com a objectiu donar a conèixer tot el teixit existent a tota la ciutadania així com crear sinergies entre les pròpies entitats.

Imatge d'un curs de cant al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc
Imatge d'un curs de cant al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc

Des de l’any 1992 se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i per vetllar per una vellesa digna. A Mataró s’organitza un conjunt d’actes amb l’impuls del Consell Municipal de la Gent Gran que es desenvolupen durant el mes d’octubre.

Un programa amb activitats variades que vol ser un homenatge a les persones grans de Mataró i que ha estat possible gràcies a la implicació de totes les entitats de la ciutat que han volgut estar al capdavant d’aquesta iniciativa. La programació compta amb una quinzena d’activitats que es desenvolupen durant el mes d’octubre a diferents equipaments i indrets de Mataró.

Entre la quinzena d’activitats hi ha novetats com el Recital de poesia de la Gent Gran, el 26 d’octubre al Foment Mataroní; hi ha la implicació de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) amb una Classe oberta de gospel, el 31 d’octubre, al Centre Cívic de Pla d’en Boet i activitats esportives al Parc de Cerdanyola, el 17 d’octubre, o un Torneig de Petanca on es preveu la participació de més de 100 persones.

Mataró forma part des del 2017 de la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans, una iniciativa mundial promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que aquí lidera l’IMSERSO.


Els objectius d’aquesta xarxa són els següents:

-Dissenyar una ciutat per a totes les edats i que faciliti més participació i una millor qualitat de vida.

-Crear processos de participació comunitària.

-Facilitar la introducció de canvis al municipi per millorar la qualitat de vida de les persones grans i de la ciutadania en general.

-Millorar l’accés als espais i serveis de Mataró i als transports col·lectius.

-Afavorir l’autonomia i generar seguretat i conciència amb els programes d’atenció sociosanitària.

-Aprofitar el potencial de les persones grans a la vida ciutadana.

-Generar una xarxa d’iniciatives de la gent gran.