Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial d’Acció pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb un cicle cinefòrum

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial d’Acció pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb un cicle cinefòrum

La projecció de quatre films els divendres 27 de setembre, 4, 11 i 18 d’octubre a diferents equipaments de la ciutat tenen com a objectiu abordar alguns dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al voltant del 25 de setembre quan se celebra el Dia Mundial d’Acció pels ODS. La projecció de les pel·lícules escollides comptaran amb un fòrum amb diferents experts sobre la temàtica i membres del Grup Tercer Món.

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada l’Agenda 2030 per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb els objectius d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional ja que engloba les tres dimensions del desenvolupament sostenible com la vessant econòmica, la social i l’ambiental. Des d’aleshores, cada 25 de setembre se celebra el Dia Mundial d’Acció pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i Mataró se suma per primera vegada a aquest jornada amb l’organització d’un cicle de cinefòrum.

 

Calendari

-27 de setembre, 19 h, al Centre Cívic de Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 23.)

“Diamante de sangre” vinculada als ODS 1,8 i 10

-4 d’octubre, 19 h, al Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Montserrat Cuadrada, 1.)

“Projecte Mòbil” vinculada als ODS 12 i 13

-11 d’octubre, 19 h, Centre Cívic Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano,6.)

“Idrissa, crònica d’una mort qualsevol” vinculada als ODS 10,16 i 17

-18 d’octubre, 19 h, Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82.)

“Before The Flood” (Antes que sea tarde) vinculada als ODS 13,15 i 17

 

L’agenda 2030 es desplega mitjançant un sistema de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes, n’hi ha 169, que contribueixen al compliment de l’objectiu.

Publicat a