Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra una nova Festa al Port amb 3.000 places gratuïtes per donar a conèixer l’oferta d’activitats nàutiques

Escoltar

Mataró celebra una nova Festa al Port amb 3.000 places gratuïtes per donar a conèixer l’oferta d’activitats nàutiques

Durant el cap de setmana de l’1 i 2 de juny, el Port de Mataró oferirà tastets i demostracions gratuïtes per donar a conèixer tota l’oferta d’activitats. També es podrà gaudir d’un mercat mariner, tallers i atraccions infantils, xerrades i gastronomia

Mataró acollirà els propers 1 i 2 de juny la 8a edició de la Festa al Port. L’esdeveniment, com cada any, comptarà amb moltes activitats gratuïtes i obertes a tothom per donar a conèixer l’oferta d’activitats nàutiques que es poden fer durant tot l’any al Port de Mataró. Així doncs, s’ofereixen gairebé 3.000 places gratuïtes com sortides en golondrina, i tastets per descobrir activitats que ja s’havien pogut practicar en anys anteriors com el caiac, el big pàdel surf, la vela lleugera o el rem.

Com a novetat, aquest any l’Escola de Vela amplia la seva oferta amb altres propostes com són el windsurf o sortides en el veler transatlàntic mini de 6,50 metres. Fun Water Sports, per la seva banda, oferirà la possibilitat de viure una descàrrega d’adrenalina sobre artefactes inflables remolcats a gran velocitat com la banana nàutica, l’airstream o el sofà 4.

La majoria de les activitats són amb inscripció prèvia fins a esgotar places. Les inscripcions es poden fer a través del web www.visitmataro.cat, a través del telèfon d’atenció ciutadana 010 o 807 117 010 si es truca des de fora de Mataró i als punts d’autoservei ubicats al Centre Cívic Cabot i Barba, Centre Cívic Cerdanyola, Centre Cívic Rocafonda, Centre Cívic Pla d’en Boet i Centre Cívic Molins i La Riera, 48.

A més a més, també tindrà lloc el Mercat Mariner, que comptarà amb  una variada selecció de productes d’artesania i alimentació i un ampli ventall d’activitats, com cercaviles, contes, animacions i jocs gegants de fusta i el concert del conjunt de rumba catalana “Gigante de la Rumba”.

També s’han previst altres activitats com una xerrada i sortida amb barca a càrrec de Posidònia 2021 per donar a conèixer la Zona Especial de Conservació situada davant la costa de la ciutat i una projecció de fotos de la Nudicup a la sala del Consorci  Port de Mataró; tallers de sensibilització sobre l’efecte dels plàstics en el medi marí a càrrec de Viu la Vela i un taller de reciclatge d’envasos de plàstic amb Niman Sub; i una mostra nàutica on empreses i entitats vinculades al mar i de la ciutat presentaran els seus productes i serveis.

Durant aquests dos dies s’oferirà un val d’aparcament de 4 hores gratuïtes al punt d’informació de la Festa al Port, situat a l’entrada principal.

 

Mar en Valor

La Festa al Port s’emmarca en el projecte “Mar en Valor”, un dels projectes essencials del Pla estratègic Mataró 20/22 que té per objectiu definir i construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar. Les tres línies estratègiques del projecte són obertura de la ciutat al mar, promoció de la cultura nàutica –amb iniciatives com la Festa al Port- i el foment de l’economia blava -amb la participació en el projecte BluAct d’intercanvi i transferència de coneixement relacionat amb l’economia blava, el sector que aplega totes les activitats econòmiques relacionades amb el mar-. Precisament durant aquest mes de maig, Mataró va acollir una trobada dels diferents agents que prenen part al projecte BluAct.