Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Escoltar

Mataró commemora el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Es farà una ofrena floral el 27 de gener i una conferència institucional el 31 de gener

El diumenge 27 de gener, a les 12 h, davant el monument “Intolerància”, situat al passeig de Carles Padrós a la confluència amb la plaça dels Drets Humans, es farà una ofrena floral per commemorar el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. L’acte comptarà amb l’acompanyament musical de l’Escola Municipal de Música de Mataró. 

La conferència institucional tindrà lloc el dijous 31 de gener, a les 19 h, al saló de sessions de l’Ajuntament que anirà a càrrec de la doctora en història Rosa Torán i que porta com a títol “Dones resistents i deportades. Torán és representant de l’Amical Mauthausen i ha estat comissària d’exposicions com “Mauthausen, l’univers de l’horror” i “Resistents i deportades”, ha escrit diversos llibres, en col•laboració amb Cèlia Cañellas, sobre la política municipal durant la Restauració de la Segona República i sobre l'acció política de les dones.

En els darrers anys ha investigat la deportació i la vida als camps nazis i més concretament la dels republicans espanyols. Col•labora amb regularitat en premsa i revistes especialitzades sobre aquests temes. Edicions 62 li ha publicat “Els camps de concentració nazis” i la biografia de Joan de Diego.