Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destina 3,4 milions a asfaltar 42 carrers i millorar les voreres de 39 vials

Escoltar

Mataró destina 3,4 milions a asfaltar 42 carrers i millorar les voreres de 39 vials

Les obres d’asfaltat ja han començat, s’inicia ara la segona fase de reurbanització de l’Eix Herrera i la resta d’actuacions començaran en els propers mesos

L’Ajuntament té en marxa i anirà executant en els propers mesos actuacions de millora de l’espai públic per renovar l’asfalt de 42 carrers de la ciutat i reparar o reurbanitzar les voreres de 39 vials. L’objectiu és millorar l’accessibilitat dels vianants i aconseguir una mobilitat de vehicles més segura.
Les actuacions corresponen a diferents projectes que sumen una inversió conjunta en millora de la via pública de gairebé 3,4 milions d’euros. Part de la inversió es finança amb ajuts de la Diputació, en concret els projectes inclosos al Pla d’acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica i algunes de les actuacions de millora de la via pública.


Millora de voreres
La inversió global prevista en millora de voreres supera els 2 milions d’euros. Les obres previstes o en marxa corresponen a:
- Projecte de manteniment i millora de les voreres de la via pública: 19 actuacions amb un pressupost conjunt de 390.000 € que es preveuen iniciar a finals de febrer. Es tracta principalment d’intervencions puntuals a les voreres per reparar aixecaments del paviment provocats per les arrels dels arbres que suposen perill per a la circulació de vianants.
- Pla d’acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica: millora de les voreres de 10 carrers del polígon de Pla d'en Boet, amb un cost aproximat de 785.500 € només en aquest concepte. També es tracta majoritàriament d’intervencions per resoldre els desperfectes causats per les arrels dels arbres. El projecte està en aquests moments en licitació.
- Urbanització de carrers: inclosos la urbanització dels sis carrers de l’Eix Herrera, que està executant PUMSA, i la reurbanització del tram final de la ronda de Miguel de Cervantes, destinant uns 464.000 € i 200.000 € respectivament en la pavimentació d’aquestes voreres. PUMSA comença aquesta setmana la segona fase de la reurbanització de l’Eix Herrera.
- Actuacions de reurbanització de voreres a tres vials que executarà AMSA després de millorar el clavegueram: el carrer de Catalunya, el tram del Camí Ral entre els carrers d’Iluro i de Cuba, i el tram del carrer de Joan Maragall entre el carrer de Sant Jordi i la ronda de Ramon Turró. Es preveu invertir prop de 177.000 per refer aquestes voreres.


Asfaltat de carrers
La inversió conjunta per asfaltar carrers s’apropa a 1,4 milions d’euros. Les obres previstes o en marxa corresponen a:
- Projecte de manteniment i millora de calçades: 32 actuacions que van començar la setmana passada amb un pressupost superior als 845.300 €.
- Pla d’acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica: asfaltat del Camí del Sant Crist, amb un pressupost de 220.200 €.
- Urbanització de carrers: inclou l’asfaltat dels trams afectats de cinc carrers a l’Eix Herrera a càrrec de PUMSA, i la pavimentació de la calçada del tram final de la ronda de Miguel de Cervantes (121.100 i 75.000 € respectivament).
- Asfaltat dels tres carrers on AMSA renovarà el clavegueram: carrer de Catalunya i trams del Camí Ral i el carrer de Joan Maragall. La companyia preveu invertir uns 100.000 €.