Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró obre el termini per sol·licitar un dels horts urbans municipals del Bon Recés

Escoltar

Mataró obre el termini per sol·licitar un dels horts urbans municipals del Bon Recés

Les persones de més de 55 anys, o bé que siguin jubilats o pensionistes, poden sol·licitar fins al 4 de novembre fer-se càrrec d’un dels horts urbans del Bon Recés. Com a novetat, l’Ajuntament ha rebaixat en 5 anys l’edat mínima per ser adjudicatari d’una de les 56 parcel·les.

Un dels horts al Bon Recés. Foto: Arxiu
Un dels horts al Bon Recés. Foto: Arxiu

Des de demà 15 d’octubre i fins al 4 de novembre està obert el termini per sol·licitar un dels 56 horts urbans municipals ubicats a la finca del Bon Recés. Aquest servei, que l’Ajuntament de Mataró va posar a disposició dels ciutadans per primer cop fa 10 anys, té una finalitat social ja que les parcel·les es destinen exclusivament a l’oci dels adjudicataris –no a la venda del producte–, a través del conreu de les mateixes.

La finca del Bon Recés està situada al veïnat de Mata-Rocafonda, concretament a la confluència del carrer de la Foneria i la carretera de Mata. La part de la finca destinada als horts urbans ocupa una superfície d’aproximadament 1,5 Ha. (15.000 m²).

Cada adjudicatari tindrà dret a utilitzar una parcel·la d’uns 50 m², la boca de reg corresponent, els elements i instal·lacions comunes i un armari d’ús individual per guardar les eines de conreu. La llicència d’ús serà vigent fins al 10 de desembre de 2023.

Poden sol·licitar una parcel·la d’hort urbà les persones que tinguin condició de pensionista, jubilat o siguin més grans de 55 anys i estiguin capacitades físicament per dur a terme treball agrícola. Cal estar empadronat a Mataró, no tenir deutes amb l’Ajuntament i no haver estat objecte d’un expedient d’extinció de la llicència d’ús dels horts urbans amb anterioritat. Només s’acceptarà una sol·licitud per unitat familiar i domicili.

La sol·licitud es pot presentar a través de l’oficina virtual del web municipal o a les oficines d’atenció ciutadana. S’haurà d’acompanyar amb una fotocòpia del document d’identitat. Quan acabi el període de presentació de sol·licituds es publicarà la llista d’admesos i exclosos.

Les parcel·les s’assignaran per sorteig públic, que es durà a terme el 15 de novembre a les 10 h al Centre Cívic de Can Noè. Si hi ha més sol·licituds que horts disponibles es crearà una llista d’espera per adjudicar les parcel·les que vagin quedant lliures pel temps que resti de la concessió.

Els adjudicataris finals hauran d’aportar una fiança de 200 euros, que es retornarà quan es deixi la finca en les mateixes condicions que es va autoritzar. També hauran d’assumir la taxa anual municipal per la utilització dels horts municipals (per a l’any 2019 són 71,90 euros, està pendent d’aprovar la taxa del 2020), i la quota anual de l’Associació d’hortolans (que fixa l’entitat i que acostuma a estar a l’entorn dels 70 €).