Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró obre un Servei d’Atenció Integral (SAI) per garantir els drets LGTBI

Escoltar

Mataró obre un Servei d’Atenció Integral (SAI) per garantir els drets LGTBI

El SAI està situat al carrer de Cosme Churruca i obrirà el 22 de generMataró disposarà, a partir del 22 de gener, d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) adreçat a la població LGTBI que estarà situat al carrer de Cosme Churruca, 88, i que es posa en marxa amb la col•laboració de la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya. L’acord per al desenvolupament d’aquest servei s’ha signat avui, 15 de gener, en un acte a Can Palauet que ha comptat amb l’alcalde de Mataró, David Bote; la regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Merchan i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata. 
La primera conferència ha anat a càrrec de Daniel Gabarró, empresari, escriptor, conferenciant formador i professor que es dedica a inspirar, acompanyar i transformar conscientment persones, empreses i organitzacions. I la segona ha estat a càrrec de la responsable de l'Àrea per la Igualtat de tracte i no discriminació de persones LGBTI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Lluïsa Jiménez.
SAI
La posada en marxa del SAI a Mataró s’emmarca en les polítiques de gènere i LGTBI impulsades per l’Ajuntament i que es regeixen per la Llei 11/2014 del 10 d’octubre per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.
Els principals objectius del SAI són conèixer les realitats de les persones LGTBI de la ciutat; visibilitzar la diversitat d’identitats de gènere i d’opcions sexuals; treballar per la prevenció de les LGTBIfòbies i atendre les persones que pateixen o han patit discriminacions per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.
El SAI està situat al carrer de Cosme Churruca, 88, en el mateix edifici que hi ha el Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) i el seu horari d’atenció al públic serà els dimarts i dimecres de 10 a 14 h i els dijous de 10 a 14 h i de 16 a 19h.
En el SAI s’oferirà un servei de qualitat i proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. També es donarà acompanyament i suport en qualsevol necessitat que presenti la ciutadania en el marc de la diversitat sexual i de gènere; s’oferirà informació i material de sensibilització per a persones i entitats que vulguin donar visibilitat a la diversitat d’identitats de gènere i opcions sexuals per prevenir situacions LGTBIfòbiques i també es tramitarà la targeta sanitària amb el nom sentit per les persones trans, majors i menors d’edat.