Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró planifica zones de distribució urbana de mercaderies per facilitar la càrrega i descàrrega als proveïdors

Escoltar

Mataró planifica zones de distribució urbana de mercaderies per facilitar la càrrega i descàrrega als proveïdors

L’Ajuntament té previst senyalitzar a partir de gener zones reservades perquè els conductors dels vehicles de transport de mercaderies puguin efectuar les operacions de càrrega i descàrrega. Les zones DUM funcionaran de 8 a 20 h de dilluns a dissabte, i algunes també els diumenges i festius.

Ubicació prevista de les zones DUM (groc). En vermell, zones actuals de càrrega i descàrrega, en blau, places de zona blava.
Ubicació prevista de les zones DUM (groc). En vermell, zones actuals de càrrega i descàrrega, en blau, places de zona blava.

La senyalització i posada en marxa de zones de distribució urbana de mercaderies (DUM) té com a objectiu facilitar les operacions de càrrega i descàrrega als proveïdors d’establiments comercials i empreses i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes. Per tant, no podran ser utilitzades per vehicles que no siguin de transport i repartiment.  Es preveu que es posin en funcionament a principis de febrer.

Les noves zones DUM oferiran espais reservats només per als distribuïdors de mercaderies, amb un horari més ampli que les actuals zones de càrrega i descàrrega i sense la necessitat d’accedir amb vehicle als carrers principals del Centre.

S’ubicaran preferentment al circuit de les muralles i als entorns de la plaça de les Tereses i el Camí Ral, sobretot reconvertint zones senyalitzades ara com a càrrega i descàrrega d’ús general. En concret, està previst habilitar-ne properament a 13 punts de la ciutat:

  • Plaça de les Tereses: 2 zones, una a l’actual zona de càrrega i descàrrega davant de la parada de taxis i una altra a la part inferior de la plaça tocant al carrer de Santa Teresa (antiga parada d’autobús Sagalés).
  • El Torrent: 1 zona a la càrrega i descàrrega actual.
  • Carrer d’Altafulla: 1 zona a la càrrega i descàrrega actual, però ampliant-la a tota la banda mar fins a la cruïlla amb el carrer de la Concepció.
  • Muralla dels Genovesos: 1 zona a tocar de la plaça dels Bous (actualment hi ha zona blava).
  • Muralla de la Presó: 1 zona a la càrrega i descàrrega actual.
  • Muralla del Tigre: 1 zona a la càrrega i descàrrega actual.
  • Muralla de Sant Llorenç: 1 zona a la càrrega i descàrrega actual.
  • Camí Ral: 3 zones, ubicades a tocar de La Rambla, a la cantonada amb el carrer de Sant Agustí i davant del supermercat Sorli Discau. Totes tres són ara zones de càrrega i descàrrega.
  • Carrer de l’Hospital: 2 zones davant de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, que actualment són de càrrega i descàrrega.

 

Senyalització i funcionament de les DUM

Les zones de distribució urbana de mercaderies estaran senyalitzades a terra amb la mateixa línia groga en ziga-zaga de les zones de càrrega i descàrrega però emmarcada amb una línia vermella i amb la llegenda DUM també en vermell. Pel que fa a la senyalització vertical, s’indicarà que es tracta d’una zona per a distribució urbana de mercaderies, l’horari d’ús i els vehicles que la poden utilitzar.

Podran fer servir les zones DUM camions, furgonetes, vehicles mixtos de dos seients, vehicles de categoria L (repartiment) i bicicletes de càrrega. Per norma general, funcionaran de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’hauran d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Inicialment, tres de les DUM previstes funcionaran també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb La Rambla.

La senyalització i posada en marxa de les zones DUM s’emmarca en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró, que es va aprovar inicialment al desembre de 2018, i és també una de les mesures derivades de la implantació del Pla d’Impuls del Centre. En els propers mesos l’Ajuntament té previst iniciar altres actuacions de pacificació del Centre que, junt amb la posada en marxa de les zones DUM, ja s’estan posant en comú amb els grups municipals i amb els sectors comercial i empresarial de la ciutat. També es preveuen reunions informatives amb altres agents implicats i veïns en general.


Publicat a