Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a les concentracions de rebuig per la presumpta violació que va patir una menor a Manresa

Escoltar

Mataró s’adhereix a les concentracions de rebuig per la presumpta violació que va patir una menor a Manresa

Avui, 8 de juliol, a les 18 h, Mataró s’adhereix a les concentracions de rebuig convocades per entitats feministes en relació a la presumpta violació en grup que va patir una menor a Manresa l’octubre del 2016. L’objectiu és deixar constància de la solidaritat amb aquesta i amb totes les víctimes de violència masclista, denunciar aquestes realitats que són una xacra i un problema social i donar una resposta ferma, inequívoca i urgent.

L’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta de la presumpta violació que va patir una menor a Manresa l’any 2016 i que ara s’està jutjant. Les entitats feministes han fet aquesta crida que la Federació de Municipis de Catalunya ha fet extensiva a tots els municipis.
 
Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones. Són fruit del desig d'exercir el poder, la dominació i el control sobre una dona, per la qual cosa és imprescindible que les mesures per eradicar el fenomen incideixin sobre l'arrel: el patriarcat i la seva expressió més visible, el masclisme.
 
És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista tal i com recull la Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista i afecta a tota la ciutadania.
 
Per això, cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible alçar la veu d'alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista.
 
L’Ajuntament vol deixar constància de la seva solidaritat amb aquesta jove de Manresa i amb totes les dones que pateixen violència i s’adhereix i dona suport a les concentracions de rebuig i denúncia que les entitats feministes convoquen. La concentració és avui 8 de juliol, a les 18 h, davant de l’edifici de l’Ajuntament de Mataró (La Riera, 48.)

Publicat a