Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA comença les obres de reforma de l’aparcament de la plaça de les Tereses

Escoltar

PUMSA comença les obres de reforma de l’aparcament de la plaça de les Tereses

Dilluns 1 de juliol comencen les obres de l’aparcament municipal de la plaça de les Tereses, que tenen un termini previst de 5 mesos. L’empresa municipal PUMSA hi destinarà 1,5 milions d’€ al projecte. La reforma preveu adaptar l’aparcament soterrat a la normativa actual i millorar el seu aspecte general. Les obres es realitzaran per fases a fi de no deixar de donar servei al ciutadà, tot i que mentre durin els treballs hi haurà menys places disponibles. Els abonats tindran sempre plaça garantida en les ubicacions que sigui possible en cada cas.

Des de febrer de 2017, PUMSA gestiona de forma directa i assumeix el manteniment del pàrquing per encàrrec de l’Ajuntament. Des de llavors ha realitzat diverses millores en la sortida de vehicles ampliant la rampa existent i ha instal·lat portes de tancament a les rampes per millorar la seguretat, entre altres treballs de manteniment per un import de 133.248.83 €.

Ara la reforma preveu adaptar l’aparcament soterrat a la normativa actual i millorar el seu aspecte general.

En concret, es construiran vestíbuls previs entre les escales d’accés per a vianants i les plantes de l’aparcament, es reformaran els serveis adaptant-los a les persones de mobilitat reduïda, i també els vestuaris pels treballadors. A més, es millorarà l’enllumenat de les escales, vestíbuls i plantes de l’aparcament, s’instal·laran panells per indicar l’estat d’ocupació en cada planta i per senyalitzar el millor recorregut dins de l’aparcament.

El projecte també preveu la pintura dels terres en diferents colors per diferenciar els passadissos de circulació de vehicles i les zones de circulació de vianants. Es repintaran les places i símbols, a més de les parets i sostres de l’aparcament. La zona de rentat de cotxes situada al soterrani -3 s’eliminarà per millorar la circulació en aquesta planta i recuperar dues places a la planta -2.

Les obres es realitzaran per fases a fi de no deixar de donar servei al ciutadà, tot i que mentre durin els treballs hi haurà menys places disponibles. Els abonats tindran sempre plaça garantida en les ubicacions que sigui possible en cada cas. Es preveu realitzar treballs exteriors i hi haurà afectacions a l’aparcament de motocicletes de la plaça i puntualment al trànsit que s’aniran comunicant a mesura que avanci l’obra.

A més de l’aparcament de la plaça de les Tereses, molt propers hi ha l’aparcament municipal de la plaça de Cuba i els aparcaments privats Montserrat, plaça de Santa Anna, Casc Antic i també l’aparcament municipal gratuït de caràcter provisional del carrer de Miquel Biada.

Una mica més allunyats hi ha l’aparcament de la plaça de Granollers i l’aparcament de l’Espai Firal – Parc Central, els dos municipals

Publicat a