Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre detinguts en el desmantellament a Mataró de dues plantacions indoor amb més de 4.000 plantes de marihuana

Escoltar

Quatre detinguts en el desmantellament a Mataró de dues plantacions indoor amb més de 4.000 plantes de marihuana

La Policia Nacional va dur a terme l’operació, que va comptar també amb la col·laboració de la Policia Local

Agents de la Policia Nacional han desmantellat al polígon industrial de Mata-Rocafonda de Mataró dues plantacions de marihuana, instal·lades en dues naus industrials, on s’han confiscat més de 4000 plantes, 7749 esqueixos, 69 plantes mare de 1,40 metres d’altura, així com 80 pots d’hormones d’arrelament i l’utillatge necessari per als cultius.
Les instal·lacions comptaven amb instal•lacions elèctriques amb multitud de transformadors associats, amb llums de 600 i 1000 W cadascuna, ventiladors, aparells d’aire condicionat, sistemes de reg, sacs de terra, sistema de filtrat d’ozó per eludir olors, sistema de control de temperatura, apagat automàtic de llum, reg automàtic, centenars de testos buits disposats per al seu farciment, cartonatge per al trasllat d’esqueixos, malles d’assecat i fertilitzants. Tot això arriba a un valor superior als 100.000 euros.


Col·laboració ciutadana
A finals del mes de novembre de l’any passat, informacions ciutadanes van donar a conèixer que pels voltants de la ubicació de les naus desmantellades de vegades es desprenia una forta olor, molt desagradable, que es podria associar al cultiu de substàncies estupefaents. El curs de les investigacions va permetre la localització exacta de les dues naus industrials on es realitzaven totes les tasques de cultiu, emmagatzematge i preparació de marihuana, per al seu trasllat i venda a diversos països europeus.
Les naus estaven distribuïdes de tal manera que una estava dedicada al cultiu, creixement d’esqueix i de les plantes mare i la segona a la producció de cabdells de marihuana. La producció estimada de cada collita rondaria els 500 quilos, que suposaria un valor al mercat nacional superior als 400.000 euros.
Els investigadors, acompanyats dels tècnics de l’empresa subministradora, van poder comprovar que efectivament l’energia elèctrica que abastia a les dues naus era presa de forma fraudulenta de l’escomesa general.


Destinada als "coffes shop" d’Holanda
Una part important de la marihuana que es conreava a les naus anava destinada als coneguts com "coffes shop" d’Holanda, segons s’ha pogut esbrinar en ser desmantellat el grup criminal organitzat, integrat per quatre persones, totes elles detingudes, i que tenien diferents rols en l’estructura de la mateixa.
Així, el cap del grup era un ciutadà establert a Catalunya de nacionalitat holandesa, qui figurava com a administrador legal d’una empresa de material agrícola d’adobs i fertilitzants, cosa que li servia per ocultar la seva veritable activitat, alhora que per poder blanquejar part dels guanys obtinguts. Comptava amb l’ajuda de dues persones, home i dona, que es dedicaven a les tasques de cultiu i cura de les plantes. Un quart integrant, home, era qui s’encarregava del transport a Holanda i altres països europeus propers. Aquests tres detinguts són de nacionalitat espanyola.
Entre els efectes intervinguts, a més de la mercaderia i estris referits figuren dos vehicles mixtos adaptables, documentació relacionada amb les seves activitats, així com justificants de pagaments. Als quatre detinguts se’ls acusa de la presumpta comissió d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal organitzat.
L’operació ha estat realitzada per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Territorial de Mataró, amb la col•laboració de la Policia Local de Mataró i l’Ajuntament de Mataró.