Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recomanacions davant possibles afectacions pel fum de l’incendi en una empresa química a Montornès del Vallès

Escoltar

Recomanacions davant possibles afectacions pel fum de l’incendi en una empresa química a Montornès del Vallès

El núvol provocat aquest matí per l’incendi en una empresa química a Montornès del Vallès s’ha pogut veure des de Mataró. L’Ajuntament ha fet arribar recomanacions a la població, i especialment a les persones més vulnerables –nens, gent gran, afectats per malalties respiratòries– i ha pres mesures preventives fins que la Generalitat ha donat per finalitzat l’episodi de risc a la ciutat.

Imatge del núvol provocat per l'incendi a Mataró
Imatge del núvol provocat per l'incendi a Mataró

La Generalitat de Catalunya ha activat a primera hora d'avui en alerta el Pla d’emergència exterior del sector químic per un incendi a l’empresa Ditecsa Centre Derpin ubicada al polígon industrial Can Bosquerons de Montornès del Vallès. La columna de fum ha provocat un núvol que ha arribat als municipis del voltant i s’ha fet visible fins i tot a Mataró.

Com a mesura de prevenció, i seguint les recomanacions de la Generalitat, el Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mataró ha activat el sistema d’avisos als col·lectius més vulnerables. Així, s’ha alertat als centres escolars perquè els infants no surtin avui al pati, i a les residències de gent gran perquè evitin les sortides dels residents a l’exterior. També s’han fet trucades als usuaris del servei de teleassistència i al col·lectiu de persones més vulnerables (gent gran usuària del Servei de Benestar Social que viu sola, malalts...), i s’ha donat avís als Centres d’Atenció Primària.

La recomanació general ha estat que, en cas de notar molèsties pel fum o olor de l’incendi s’evités sortir al carrer i s’optés pel confinament a l’interior dels edificis fins que passés l’episodi, mantenint les finestres i portes tancades. A mig matí el núvol ja s'havia dissolt a Mataró, i a partir de les 11.15 hores la Generalitat ha comunicat que les mesures preventives només eren necessàries per a la gent gran, infants i persones amb problemes respiratoris en els municipis més propers a l'incendi (Montornès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès).

Podeu consultar aquí els consells en situacions de risc químic.

Publicat a