Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treballs de millora a la plaça de l’Assemblea de Catalunya complementaran la reparació de la xemeneia

Escoltar

Treballs de millora a la plaça de l’Assemblea de Catalunya complementaran la reparació de la xemeneia

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de reparació de la xemeneia de l’antiga fàbrica Tíntex, situada a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, i la setmana que ve iniciarà treballs per millorar aquest espai públic amb nou mobiliari urbà i la renovació dels paviments de sauló.

La plaça, amb la xemeneia reparada. Foto: Ajuntament
La plaça, amb la xemeneia reparada. Foto: Ajuntament

Les actuacions de millora previstes a la plaça de l’Assemblea de Catalunya començaran dilluns que ve, 18 de novembre. El regidor de Verd Urbà, José Antonio Ricis, acompanyat dels tècnics responsables dels treballs, va explicar dimecres als veïns en una reunió informativa en què consisteixen els treballs.

Es renovaran i canviaran de lloc els bancs i papereres, i es retiraran els escocells dels arbres. Es canviarà el paviment de sauló i s’anivellarà el terreny. A la zona de jocs està previst canviar el sauló per terra de Santa Coloma, que protegeix millor de possibles caigudes.

L’Ajuntament també instal·larà un E-Can, un urinari per a gossos en forma de tòtem que permet recollir els orins si l’animal s’acostuma a fer les seves necessitats a sobre de la reixeta. Si ho fa bé, i per aconseguir l’ensinistrament, el propietari del gos el pot premiar amb una galeta que el mateix dispositiu dispensa. A Mataró ja s’han instal·lat altres E-Can a la plaça de Pere Màrtir Viada i a la plaça situada al costat del passatge de Lluís Gallifa.   

Els treballs tenen un cost aproximat de 12.000 € i un termini d’execució previst de tres setmanes.

Reparació de la xemeneia

La xemeneia de la plaça, de 32,6 metres d’alçada, va ser construïda a mitjans del segle XX i està protegida amb nivell C pel Pla especial del patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró com a Bé Cultural d’Interès Local. La caiguda d’un llamp el setembre de 2018 va provocar esquerdes i degradació dels materials i, tot i no haver-hi risc de caiguda, es va considerar recomanable desmuntar els 7,5 metres superiors, que s’han refet amb maó massís.

S’han reparat les fissures i esquerdes, reposat peces ceràmiques i substituït els anells metàl·lics de reforç. A la part superior s’ha col·locat una tapa metàl·lica perquè l’aigua de pluja no hi caigui dins i s’ha instal·lat un parallamps. Els treballs han costat 86.303,44 € (IVA inclòs).

Galeria d'Imatges