Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una plataforma per ocupar l'espai públic amb activitats culturals proposades per la ciutadania guanya la Som Hackathon

Escoltar

Una plataforma per ocupar l'espai públic amb activitats culturals proposades per la ciutadania guanya la Som Hackathon

S'han presentat en aquesta tercera edició un total d'onze projectes

El TecnoCampus ha celebrat aquest passat cap de setmana (del 8 al 10 de febrer) una “hackathon” centrada en com gestionar de manera més viva i sostenible l’espai públic. El premi a la millor idea desenvolupada per estudiants universitaris ha estat per una plataforma que potencia l’ocupació de l’espai públic amb esdeveniments culturals proposats per la ciutadania.

 



L’equip format Bernat Torres, Bruno Nevado, Pere Coller, Pol Mesegué i Robert Gracia ha guanyat 2.000 euros, a distribuir entre els integrants de l’equip, i accés a la preincubadora del TecnoCampus per seguir desenvolupant el projecte. Pel que fa al premi de batxillerat i cicles formatius, els premiatshan estat Eduard Serra, Guillem Soler, Jordi Oan Bautista, Sergi Perelló i Sheng Juny Ye, estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, que han rebut 1.000 euros a repartir entre els membres de l’equip. El grup ha estat seleccionat per crear una plataforma que permet intercanviar coneixement entre els ciutadans d’una mateixa ciutat pel que fa a les activitats que es desenvolupen en els espais públics.

 



La tercera edició de la Som Hackathon ha reunit un total de 51 estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius i ha comptat amb la col·laboració de 23 mentors de diferent àmbits, que han donat suport als equips durant tot el procés. L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va destacar en el discurs de clausura que la Som Hackathon és una iniciativa exemplar de col·laboració per afrontar reptes col·lectius. De fet, es tracta d’una activitat que s’emmarca dins de l’aposta pel model quàdruple hèlix, que fomenta el treball conjunt d’empresa, institucions, acadèmica i ciutadans.

 



La Som Hackathon és una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. En aquesta edició, creix el nombre d’empreses i entitats que donen suport a la iniciativa i hi han participat com patrocinadors AntaiVenture Builder i Bytemaster, i com col•laboradors Abacus cooperativa, Lliure TIC, Coopdevs, femProcomuns, freeknowledgeinstitute, Som Energia i Som Connexió.