Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Proposta de resolució vol donar-li una sortida a l’edifici abandonat de Bankia del Polígon Pla d’en Boet

Escoltar

Una Proposta de resolució vol donar-li una sortida a l’edifici abandonat de Bankia del Polígon Pla d’en Boet

El Ple celebrat el passat 7 de març va aprovar una Proposta de resolució, presentada per CiU amb el suport d’ERC-MES, en referència a l’edifici propietat de Bankia que es troba al Polígon industrial de Pla d’en Boet. La proposta es va aprovar amb el suport de tots els grups polítics municipals i l’abstenció del PSC.

El Ple celebrat el passat 7 de març va aprovar una Proposta de resolució, presentada per CiU amb el suport d’ERC-MES, en referència a l’edifici propietat de Bankia que es troba al polígon industrial de Pla d’en Boet. La proposta es va aprovar amb el suport de tots els grups polítics municipals i l’abstenció del PSC.

El text íntegre de la Proposta és el següent:

“Un dels millors equipaments de la ciutat és l’antiga seu de la Caixa Laietana, situada al Pla d’en Boet. Un equipament magnífic quan va ser construït, però que malauradament es troba en un estat cada dia més degradat i lamentable. L’actual propietari de Bankia té l’edifici completament abandonat, hi creix una vegetació desenfrenada, amb una proliferació incontrolada de colònies de gats. Això crea una situació desafavorida i contrària a la salut pública.

L’edifici es troba situat en un dels punts d’entrada de la ciutat, a tocar de la Laia L’Arquera, del Tecnocampus, al costat de Mossos d’Esquadra, de l’Edifici de Vidre i d’instal·lacions esportives importants de la ciutat. És justament per aquesta situació estratègica que l’edifici hauria d’esdevenir una imatge de la ciutat, mentre que la realitatés que,a causa del seu estat,ofereix una imatge completament decadent, de deixadesa i abandonament.Un edifici d’una superfície important en metres quadrats per plantaque, des que la Divisió Comercial a Catalunya de Bankiaes va traslladar a Barcelona,queda ara completament en desús.

I donades totes les seves possibilitats, situació, amplitud i instal·lacions, podria ser peça important per a la nostra ciutat, que té moltes mancances d’espais d’aquest tipus, que podrien ser aprofitats per la ciutadania per a moltes activitats.

Una ciutat que, amb la desaparició de Caixa Laietana, ha perdut completament la seva obra social, ja que la nova propietària no ha tingut en compte fins el moment aquesta premissa. I, apart d’un compromís moral amb la ciutadania de Mataró que caldria esmenar d’alguna manera (recordem el cas de les  obligacions preferents), seria molt aconsellable queBankia pogués repensar-se col·laborar amb la ciutat. Pel passat de l’antiga Caixa Laietana i pel futur, ates que l’entitat disposa encara d’una amplia xarxa d’oficines, no només a Mataró sinó també a tot el Maresme.

Són poques les entitats financeres a nivell nacional després de la integració bancària, però totes elles disposen de magnífiques infraestructures amb un ús marcadament social o en benefici ciutadà. Perquè no a Mataró amb els antecedents exposats? Més encara tenint en compte que parlem d’una entitat rescabalada amb una quantitat de diner públic extraordinària.

És per això que el Grup Municipal Convergència i Unió, amb el suport del Grup Municipal d’ERC-MES, proposa al Ple el següent acord:

Que el govern municipal realitzi les accions necessàries davant els responsables de Bankia per tal de trobar una solució i un ús adequat a un magnífic espai situat en un punt neuràlgic de la ciutat, que podria passar per un ús educatiu, d’innovació i noves tecnologies complementari del TecnoCampus. Així evitaria també la degradació continuada i progressiva  d’un edifici que hauria de ser imatge de la ciutat, però que els responsables actuals de la Bankia tenen completament abandonat sense fer res per evitar-ho”.