Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

El Ple aprova una Proposta de resolució per millorar la rehabilitació i aprofitament del Patrimoni Arquitectònic

El Ple celebrat el passat 7 de març va aprovar una Proposta de resolució presentada per la CUP per a la concreció i desplegament de les mesures de foment i ajut per afavorir millor la rehabilitació i aprofitament del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. El PSC, el PP, PxC i el regidor no adscrit, Víctor Manuel Paramés, van abstenir-se i la resta de grups van votar a favor.

El M|A|C reivindica que l’art és per a tothom

El 16 de març a els 12 h a Can Palauet s’inaugura la nova producció del M|A|C Mataró Art Contemporani, “Ah, l’art? Ah, l’art!”. Comissariada per Clàudia Rius, l’exposició exemplifica el recorregut que es transita quan es perd la por a l’art: de l’estranyament a la sorpresa, del desconeixement al reconeixement, de la llunyania a la quotidianitat, de l’apatia a la passió. Ho fa amb un missatge clar: l’art és per a tothom i tothom pot relacionar-s’hi.

Mataró renova el Segell Infoparticipa per la transparència i qualitat del web municipal

El web municipal mataro.cat ha revalidat la puntuació del 98,08 % per tercer any consecutiu en complir 51 dels 52 indicadors avaluats. El Segell Infoparticipa l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i transparència de la comunicació local pública en les webs municipals.

L’Ajuntament celebra el Dia de les Persones Consumidores amb l'aprovació de la nova Carta de Serveis del Servei Públic de Consum

Mataró presenta la Carta de Serveis del Servei Públic de Consum que és un document sobre els serveis que presta un departament, els compromisos que ha adquirit en termes d’eficàcia i qualitat de la prestació i els mecanismes de participació dels ciutadans i de les persones usuàries en la millora de la prestació. Durant el 2018, el Servei de Consum ha atès 3.817 consultes, ha tramitat 42 denúncies i ha portat a terme 310 mediacions i 24 arbitratges.

Mataró es prepara per acollir la segona etapa de La Volta ciclista a Catalunya

L’alcalde, David Bote, la regidora d’Esports, Marisa Merchán, i el director de la Volta ciclista a Catalunya, Rubén Peris, han presentat el pas de la Volta ciclista a Catalunya per Mataró des d’on sortirà la segona etapa, el 26 de març. A Mataró el control de firmes es farà des de les 11.30 h fins a les 12.30 h al Parc Central, davant de l’espai firal, i la sortida serà a les 12.40 h des del Camí de la Geganta.

L’Ajuntament atorga el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Mataró a Rafael Juncadella

El Ple de desembre del 2018 va acordar per unanimitat atorgar la distinció de Fill Adoptiu de la ciutat de Mataró a Rafael Juncadella per la seva tasca en favor dels desafavorits. La proposta s’aprovava després que set entitats de la ciutat ho demanessin i es fa efectiva el proper dimecres 20 de març, a les 19h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Malauradament Rafael Juncadella (Sant Vicenç dels Horts, 1931 - Pallejà, 2019) va morir el febrer del 2019 i està previst que la seva germana, Rosa Juncadella, reculli el pergamí acreditatiu.

Mataró signa el Pacte contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges i la Generalitat de Catalunya

L’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, han participat avui, 18 de març, a l’acte oficial de la signatura contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges i la Generalitat de Catalunya que s’ha portat a terme al Parlament de Catalunya. Més d’un centenar de municipis s’han sumat al Pacte contra la Segregació Escolar. En el cas de Mataró, el Ple del mes de febrer del 2019 s’havia adherit a aquest compromís per garantir el dret a una educació de qualitat i a accedir-hi en condicions d’igualtat en un sistema educatiu just i equitatiu.

Unes trenta noies participen el cap de setmana al TecnoCampus en una "hackaton" tecnològica en femení

L’acte s’emmarca dins del projecte TecnoGirl, que vol fomentar les vocacions tecnològiques entre les més joves, clau per reduir la brexta de gènere al món laboral en l’àmbit STEM, vinculat a la ciència, la tecnologia i les matemàtiques. Les noies participants, d’entre 12 i 18 anys, han treballat propostes tecnològiques per millorar la recollida selectiva de residus.