Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2019

Escoltar

2019

La segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya surt de Mataró amb un ambient festiu

5.000 ciutadans han sortir al carrer per veure els millors ciclistes del món per la ciutat de Mataró en la sortida de la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya que finalitzarà a Sant Feliu de Guíxols amb un recorregut de 179,6 quilòmetres. La Volta Ciclista a Catalunya compta amb la ciutat de Mataró per sisè any consecutiu que avui ha pogut gaudir amb els millors ciclistes internacionals d’aquest esport.

Mataró participa en la VIII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Leonard Renteria, Candy Chévez, Sonia Mankongo i Amanda Quijano són els defensors dels Drets Humans que faran diverses activitats a Mataró de l’1 al 5 d’abril en el marc de la VIII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Els actes oberts a la ciutadania són el 3 d’abril, a les 18.30 h, a l’Espai Gatassa i el divendres 5 d’abril, a les 19.30 h, al Cafè de Mar. Les altres activitats van dirigides específicament als alumnes d’ESO i Batxillerat de diferents instituts de la ciutat.

L’atleta Raquel González Campos és la millor esportista de Mataró 2018

La 64a nit de l’Esport ha triat l’atleta Raquel González Campos del Futbol Club Barcelona, secció atletisme, com a millor esportista 2018. Durant la vetllada, que s’ha celebrat al Teatre Monumental, l’Ajuntament de Mataró ha premiat als millores esportistes individuals, als equips i també a d’altres actors del món de l’esport com són directius, àrbitres, empreses col·laboradores, escoles i mitjans de comunicació. Enguany el fil conductor de l’acte ha estat el paper de la dona en l’esport i s’ha llegit el manifest per a la igualtat de gènere en l’esport. També s’ha fet una menció especial als 73 mataronins que van participar en els darrers Special Olympics i a la primera mataronina olímpica, la gimnasta Pepita Sánchez.

Mataró planeja de forma conjunta el desenvolupament urbanístic dels quatre sectors situats sobre l’autopista C-32

Els serveis municipals de l’Ajuntament estudiaran de forma conjunta l’ordenació urbanística dels quatre sectors situats a la banda de muntanya de l’autopista C-32. L’objectiu és donar resposta a la vegada a l’actual situació d’inseguretat jurídica del sector C1, a l’interès de l’operador de Mataró Parc per ampliar el centre comercial i a la voluntat municipal d’implantar l’Anella Verda, una corona d’espais lliures que envolti la ciutat.

Una Declaració institucional demana la no criminalització dels MENAS i més recursos per a l’acollida i la integració

La Junta de Portaveus, celebrada l’1 d’abril, va aprovar una Declaració institucional presentada per ICV-EUiA per lluitar contra la criminalització dels joves i adolescents migrats sols i dotar econòmicament l’estratègia catalana d’acollida i integració. La proposta va ser aprovada amb tots els vots a favor menys l’abstenció del PP i el vot en contra del PxC.

Mataró demana restituir la figura responsable sindical d’igualtat entre homes i dones als centre de treball

La Junta de Portaveus, celebrada l’1 d’abril, va aprovar una Declaració institucional presentada per la CUP per restituir i desenvolupar la figura de la persona responsable sindical d’igualtat als centres de treball, d’acord amb l’article 39 de la Llei 17/2015 d’Igualtat efectiva de dones i homes. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals menys el PP que es va abstenir i PxC que hi va votar en contra.

Escoles, comerç i veïns de Mataró es comprometen per transformar els residus en diners per a una sortida escolar

El projecte Mataró cívica i activa, que es va engegar el passat gener per transformar la recollida selectiva en diners per a iniciatives comunitàries, avança amb la implicació d’escoles, comerços i veïns. Pla d’en Boet i Rocafonda, els barris pilot on s’ha engegat el projecte, acullen diverses accions de sensibilització per millorar les xifres de selectiva i aconseguir l’objectiu del 40% a mitjan d’any.

L’alcalde trasllada al Secretari d’Estat d’Infraestructures la proposta d’integrar l’estació de tren amb el futur pas de la ronda Barceló-Port

Després de les reunions amb el president de Renfe, la presidenta d’ADIF, la delegada del govern de l’Estat a Catalunya i la directora de Rodalies, l'alcalde va presentar ahir al secretari d'Estat d'Infraestructures la proposta per integrar l'estació de tren al futur pas soterrat de la ronda de Barceló. Les trobades tenen com objectiu buscar el màxim consens per poder desenvolupar el projecte. De moment, tots els implicats han mostrat la seva predisposició a treballar-hi conjuntament.

Mataró iniciarà els tràmits per demanar a la Generalitat que la Setmana Santa sigui distingida d’Interès Turístic Català

El Ple ordinari del mes d’abril va aprovar una Proposta de resolució presentada pel PP perquè l’Ajuntament i la Comissió de la Setmana Santa de Mataró iniciïn els tràmits per demana a la Generalitat de Catalunya la distinció d’interès turístic català. La iniciativa va prosperar amb el vots a favor del PSC, CiU, ERC-MES, Ciutadans, PP, VoleMataró, PxC i el regidor no adscrit Víctor M. Paramés i l’abstenció de la CUP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita Sarai Martínez.